Runtah Biogas pikeun Solusi Produksi Pupuk

Sanaon peternakan unggas parantos ningkat popularitasna di Afrika mangtaun-taun, éta intina janten kagiatan skala leutik. Dina sababaraha taun ka pengker, Nanging, éta parantos janten usaha anu serius, kalayan seueur pangusaha ngora nargétkeun kauntungan anu pikaresepeun anu ditawarkeun. Populasi unggas langkung ti 5 000 ayeuna lumayan tapi pindah ka produksi skala ageung parantos nimbulkeun perhatian masarakat ngeunaan pembuangan limbah anu pantes. Masalah ieu, anu matak, ogé nawiskeun kasempetan nilai.

Produksi skala langkung ageung nampilkeun seueur tantangan, utamina anu aya hubunganana sareng pembuangan limbah. Usaha skala leutik henteu narik seueur perhatian ti aparat lingkungan tapi operasi bisnis anu ngagaduhan masalah lingkungan diperyogikeun nuturkeun standar kaamanan lingkungan anu sami. 

Anu matak, tantangan limbah kandang nyaéta nawiskeun patani kasempetan kanggo méréskeun masalah anu utami: kasadiaan sareng biaya kakuatan. Di sababaraha nagara Afrika, seueur industri ngawadul ngeunaan biaya listrik anu ageung sareng seueur warga kota nganggo generator sabab kakuatanana henteu tiasa dipercaya. Transformasi kandang limbah kana listrik ngalangkungan penggunaan biodigesters parantos janten prospek anu pikaresepeun, sareng seueur patani anu ningali kana éta. 

Konversi limbah kandang kana listrik langkung ti ngan ukur bonus, sabab listrik mangrupikeun komoditi langka di sababaraha nagara Afrika. Biodigester gampang diatur, sareng biayana lumayan, utamina nalika ningali kauntungan jangka panjang

Salaku tambahan pikeun pembangkit listrik biogas, Nanging, limbah biogas, produk sampingan tina proyek biodigester, bakal ngotoran lingkungan langsung kusabab jumlahna seueur, konsentrasi tinggi nitrogén amonia sareng zat organik, sareng biaya transportasi, perawatan sareng pemanfaatan nyaéta luhur. Warta anu saé nyaéta limbah biogas ti biodigester ngagaduhan nilai daur ulang anu langkung saé, janten kumaha urang ngagunakeun limbah biogas sapinuhna?

Walerna nyaéta pupuk biogas. Runtah biogas aya dua bentuk: hiji cair (bubur biogas), sakitar kirang langkung 88% tina total. Kadua, résidu padet (résidu biogas), nyumbang sakitar 12% tina total. Saatos limbah biodigester diekstraksi, éta kedah diendapan salami hiji waktos (fermentasi sekundér) pikeun ngajantenkeun padet sareng cairna dipisahkeun sacara alami.Padet - SEPARATOR cair ogé tiasa dianggo pikeun misahkeun limbah biogas résidu cair sareng padet. Bubur biogas ngandung unsur gizi sapertos nitrogén, fosfor sareng kalium, sareng unsur tilas sapertos séng sareng zat beusi. Numutkeun kana tekadna, bubur biogas ngandung total nitrogén 0,062% ~ 0,11%, nitrogén amonium 200 ~ 600 mg / kg, aya fosfor 20 ~ 90 mg / kg, aya kalium 400 ~ 1100 mg / kg. Kusabab pangaruhna gancang, tingkat panggunaan nutrisi anu luhur, sareng tiasa gancang nyerep ku pepelakan, éta mangrupikeun pupuk senyawa pangaruh gancang sababaraha langkung gancang. Pupuk résidu biogas padet, unsur gizi sareng bubur biogas dasarna sami, ngandung 30% ~ 50% bahan organik, 0,8% ~ 1,5% nitrogén, 0,4% ~ 0,6% fosfor, 0,6% ~ 1,2% kalium, tapi ogé beunghar ku humic asam langkung ti 11%. Asam humat tiasa ngamajukeun pembentukan struktur agrégat taneuh, ningkatkeun ingetan kasuburan sareng pangaruh, ningkatkeun sipat fisik sareng kimia taneuh, pangaruh améliorasi taneuh jelas pisan. Sifat pupuk résidu biogas sami sareng pupuk organik umum, anu kagolong kana pupuk pangaruh telat sareng pangaruh jangka panjang anu pangsaéna.

news56

 

Téknologi produksi ngagunakeun biogas bubur pikeun nyieun pupuk cair

Bubur biogas dipompa kana mesin pembibitan germ pikeun déodorisasi sareng férméntasi, teras bubur biogas férméntasi dipisahkeun ngalangkungan alat pemisahan cairan padet. Cairan pisah dipompa kana réaktor kompléks unsur sareng unsur pupuk kimia sanés anu ditambihkeun pikeun réaksi pabeulit. Cairan réaksi anu rumit dikompa kana sistem pamisahan sareng présipitasi pikeun ngaluarkeun pangotor anu teu leyur. Cairan pisah dipompa kana ceret chelating unsur, sareng unsur tilas anu diperyogikeun ku pepelakan tambihan kanggo réaksi chelating. Saatos réaksi na réngsé, cairan chelate bakal dipompa kana bak siap kanggo ngalengkepan pembotolan sareng bungkusan.

Teknologi produksi nganggo résidu biogas janten pupuk organik

Résidu biogas anu dipisahkeun dicampurkeun sareng jarami, pupuk jajan sareng bahan sanés anu ditumbuk kana ukuran anu tangtu, sareng kadar uapna disaluyukeun janten 50% -60%, sareng babandingan C / N diluyukeun kana 25: 1. Bakteri fermentasi dilebetkeun kana bahan campuran, teras bahanna dijantenkeun tumpukan kompos, lébar tihang na henteu kirang ti 2 méter, jangkungna henteu kirang ti 1 méter, panjangna henteu diwatesan, sareng bakna prosés fermentasi aérobik ogé tiasa dianggo. Nengetan parobihan uap sareng suhu nalika fermentasi pikeun ngajaga aerasi dina tihang. Dina tahap awal fermentasi, Uap henteu kedah kirang ti 40%, upami éta henteu kondusif pikeun tumuh sareng baranahan mikroorganisme, sareng beueus henteu kedah jangkung teuing, anu bakal mangaruhan kana ventilasi. Nalika suhu tihang naék janten 70 ℃, éta mesin turner kompos kedah dianggo pikeun muterkeun tihang dugi ka leres-leres reput.

Ngolah jero pupuk organik

Saatos fermentasi matéri sareng mateng, anjeun tiasa nganggo alat pupuk organik pikeun ngolah jero. Mimiti, éta diolah janten pupuk organik bubuk. Theprosés produksi pupuk organik bubuk kawilang saderhana. Mimiti, matéri ditumbuk, teras kokotor dina matéri ditapis ku ngagunakeun amesin panyaring, sareng akhirna bungkus na tiasa réngsé. Tapi ngolah kanapupuk organik granular, prosés produksi organik granular langkung rumit, bahan pangheulana naksir, nyaring pangotor, bahan pikeun granulasi, teras partikel pikeun ngagaringkeun, tiis, palapis, sareng akhirna lengkepan dina bungkusan. Dua prosés produksi gaduh kaunggulan sareng karugian masing-masing, prosés produksi pupuk organik bubuk saderhana, nanem modal sakedik, cocog pikeun pabrik pupuk organik anu nembé dibuka, anuprosés produksi pupuk organik granular rumit, nanem modalna tinggi, tapi pupuk organik granular henteu gampang aglomerat, aplikasi na merenah, nilai ékonomi langkung luhur. 


Pos waktos: Jun-18-2021