Nyaring Pencét leutak sareng prosés Pembuatan Pupuk Kompos Molas

Sukrosa nyumbang 65-70% produksi gula sadunya. Prosés produksi peryogi seueur uap sareng listrik, sareng éta ngahasilkeun seueur résidu dina tahapan produksi anu béda di dina waktos anu sami.

 news165 (2) news165 (3)

Status Produksi Sukrosa di Dunya

Aya leuwih ti saratus nagara di sakumna dunya anu ngahasilkeun sukrosa. Brazil, India, Thailand sareng Australia mangrupikeun penghasil utama sareng éksportir gula di dunya. Produksi gula anu dihasilkeun ku nagara-nagara ieu nyatakeun sakitar 46% kaluaran global sareng total jumlah ékspor gula nyumbang sakitar 80% ékspor global. Produksi gula Brasil sareng jilid ékspor nomer kahiji di dunya, nyatakeun 22% tina sukrosa total produksi global taunan sareng 60% tina total ékspor global.

Gula / Tebu Te-produk sareng Komposisi

Dina prosés ngolah tebu, kacuali produk utama sapertos gula bodas sareng gula beureum, aya 3 produk sampingan utama: bagasse tebu, leutak pencét, sareng molase blackstrap.

Tebu Bagasse: 
Bagasse mangrupikeun résidu serat tina tebu saatos nimba jus tiwu. Bagasse tebu tiasa dianggo kalayan saé pikeun produksi pupuk organik. Nanging, kumargi bagasse ampir selulosa murni sareng ngandung ampir teu aya nutrisi éta sanés pupuk anu lumayan, tambihan nutrisi anu sanés diperyogikeun, khususna bahan-bahan anu ngandung nitrogén, sapertos bahan héjo, tai sapi, kandang babi sareng sajabana, pikeun ngajantenkeunana terurai.

Gula Pencét Pencét leutak:
Leutak pers, résidu utama produksi gula, nyaéta résidu tina pangobatan jus tebu ku tapis, nyumbang 2% tina beurat tebu ditumbuk. Disebut ogé leutak pers saringan tebu, leutak pencét tebu, leutut filter saring tebu, cake filter tebu, lumpur filter tebu.

Kue saringan (leutak) nyababkeun polusi anu signifikan, sareng di sababaraha pabrik gula éta dianggap limbah, ngawujudkeun masalah manajemén sareng pembuangan akhir. Éta najiskeun hawa sareng cai bawah tanah upami tumpukan leutak saringan sacara acak. Kusabab kitu, pangobatan leutak pers mangrupikeun masalah anu mendesak pikeun kilang pemurnian gula sareng perlindungan lingkungan.

Aplikasi lumpur pencét saringan
Sabenerna, kusabab ngandung jumlah bahan organik sareng unsur mineral anu diperyogikeun pikeun nutrisi tutuwuhan, kueh saringan parantos dianggo salaku pupuk di sababaraha nagara, kalebet Brasil, India, Australia, Kuba, Pakistan, Taiwan, Afrika Kidul, sareng Argentina. Éta parantos dianggo salaku gaganti lengkep atanapi parsial pikeun pupuk mineral dina penanaman tebu, sareng dina pepelakan pepelakan anu sanés.

Nilai Saringan Pencét leutak salaku Pupuk Kompos
Babandingan ngahasilkeun gula sareng leutak saringan (kadar cai 65%) sakitar 10: 3, nyaéta hartosna 10 ton output gula tiasa ngahasilkeun 1 ton lumpur saringan garing. Dina 2015, total produksi gula di dunya nyaéta 0,172 milyar ton, kalayan Brasil, India sareng Cina ngawakilan 75% produksi dunya. Diperkirakeun sakitar 5,2 juta ton leutak pers dihasilkeun di India unggal taun.

Sateuacan terang kumaha ramah lingkungan ngatur saringan pencét leutak atanapi pencét cake, Hayu urang tingali langkung seueur ngeunaan komposisina sahingga solusi anu saé tiasa dipendakan gancang-gancang!

 

Sipat fisik sareng komposisi kimia tina leutak Press Sugar:

Henteu

Parameter

Nilai

1.

pH

4,95%

2.

Total padet

27,87%

3.

Total padet volatil

84,00%

4.

COD

117.60%

5.

BOD (5 dinten di 27 ° C)

22,20%

6.

Karbon Organik.

48,80%

7.

Bahan organik

84,12%

8.

Nitrogén

1,75%

9.

Fosfor

0,65%

10.

Kalium

0,28%

11.

Natrium

0,18%

12.

Kalsium

2,70%

13.

Sulfat

1,07%

14.

Gula

7,92%

15.

Lilin sareng Lemak

4,65%

Ningali ti luhur, Pencét leutak ngandung jumlah gizi organik sareng mineral anu cukup ageung, sajaba ti 20-25% karbon organik. Leutak pers ogé beunghar kalium, natrium, sareng fosfor. Mangrupikeun sumber fosfor sareng zat organik anu euyeub sareng seueur kandungan uap, anu ngajantenkeun janten pupuk kompos anu berharga! Pamakéan umum pikeun pupuk, dina bentuk anu teu diproses sareng anu diolah. Prosés anu dianggo pikeun ningkatkeun nilai pupukna
kalebet kompos, pangobatan sareng mikroorganisme sareng pergaulan sareng épisi sulingan

Molas tebu:
Molasar mangrupikeun produk sampingan anu dipisahkeun sareng gula peunteun 'C' salami centrifuging tina kristal gula. Hasil molase per ton tiwu aya dina kisaran 4 dugi 4,5%. Éta dikirim kaluar pabrik salaku produk runtah.
Nanging, molase mangrupikeun sumber énergi anu gancang sareng gancang pikeun sababaraha bentuk mikroba sareng kahirupan taneuh dina tumpukan kompos atanapi taneuh. Molasses ngagaduhan jatah karbon 27: 1 kana nitrogén sareng ngandung sakitar 21% karbon leyur. Kadang-kadang dianggo dina baking atanapi pikeun ngahasilkeun étanol, salaku bahan pikeun pakan ternak, sareng salaku pupuk "berbasis molase".

Perséntase nutrisi anu aya di Molass

Sr.

Nutrisi

%

1

Sukrosa

30-35

2

Glukosa & Fruktosa

10-25

3

Uap

23-23.5

4

Abong

16-16.5

5

Kalsium sareng Kalium

4,8-5

6

Sanyawa sanés gula

2-3

news165 (1) news165 (4)

Nyaring Pencét leutak & prosés Pabrik Pupuk Kompos Molas

Nyusun kompos
Mimiti leutak pencét gula (87,8%), bahan karbon (9,5%) sapertos bubuk jukut, bubuk jerami, dedak kuman, dedak gandum, gandum, habuk sareng sajabana, molase (0,5%), super fosfat tunggal (2.0%), leutak walirang (0,2%), dicampurkeun tuntas sareng ditumpuk sakitar 20m panjangna di luhur permukaan taneuh, 2,3-2,5m lébar sareng 5,6m jangkungna satengah bunderan. (tips: lébar jangkungna windrows kedah saluyu sareng data parameter tina péngkolan kompos anu anjeun anggo)

Tihang ieu dipasihan waktos kanggo dikomposikeun sareng ngalengkepan prosés pencernaan sakitar 14-21 dinten. Salila tihang, campuran éta dicampur, dihurungkeun sareng dicaian saatos unggal tilu dintenna kanggo ngajaga eusi uap 50-60%. Turner kompos dianggo pikeun prosés péngkolan pikeun ngajaga kaseragaman sareng nyampur sacara tuntas. (tips: kompos windrow turner ngabantosan produser pupuk nyampur sareng ngahurungkeun kompos kalayan gancang, épisién sareng diperyogikeun dina lini produksi pupuk organik)
Pancegahan Fermentasi
Upami kandungan uap teuing, waktos fermentasi diperpanjang. Kandungan cai anu lemah tina leutak tiasa nyababkeun lengkep fermentasi. Kumaha carana nangtoskeun naha kompos parantos matang? Komposén unggulan dicirikeun ku bentuk leupas, warna kulawu (ditumbuk janten taupe) sareng henteu bau. Aya suhu anu tetep antara kompos sareng sakurilingna. Kandungan Uap tina kompos kirang ti 20%.

Granulasi
Bahan férméntasi teras dikirim ka Granulator pupuk organik énggal pikeun pembentukan butiran.

Pangeringan / Pendinginan
Butiran bakal dikirim ka Mesin garing drum Rotary, didieu molasar (0,5% tina total bahan baku) sareng cai kedah disemprot sateuacan lebet kana pengering. Pengering drum Rotary, nyoko kana téknologi fisik pikeun ngabéréskeun butiran, digunakeun pikeun ngabentuk granul dina suhu 240-250 ℃ sareng ngirangan kandungan uap janten 10%.

Pamilarian
Saatos granulasi kompos, éta dikirim ka mesin layar drum Rotary. Ukuran rata-rata pupuk biologis kedah diaméterna 5mm kanggo betah patani sareng granul kualitas anu saé. Butiran ngagedéan sareng ngagoréng didaur deui kana unit granulasi.

Bungkusan
Produk ukuran anu diperyogikeun dikirim ka mesin bungkusan otomatis, dimana éta dikemas dina kantong ngalangkungan otomatis. Terus tungtungna produk dikirim ka daérah anu béda pikeun dijual.

Gula Panyaring Gula & Fitur Pupuk Kompos Palang

1. Résistansi kasakit tinggi sareng kirang gulma:
Salila perlakuan leutak saringan gula, mikroorganisme balikeun gancang sareng ngahasilkeun seueur antibiotik, hormon sareng metabolit khusus sanés. Nerapkeun pupuk kana taneuh, éta sacara efektif tiasa ngahambat panyebaran patogén sareng pertumbuhan gulma, ningkatkeun hama sareng tahan panyakit. Leutak saringan baseuh kalayan henteu aya perlakuan gampang ngalirkeun baktéri, siki nalungtik sareng endog kana pepelakan sareng mangaruhan tumuhna).

2. efisiensi pupuk tinggi:
Kusabab periode fermentasi ngan ukur 7-15 dinten, éta nahan gizi leutak saringan sajauh-jauhna. Kusabab dékomposisi mikroorganisme, éta ngarobah bahan-bahan anu sesah nyerep kana nutrisi anu épéktip. Pupuk saringan biologis organik saringan gula tiasa maén dina efisiensi pupuk kalayan gancang sareng ngeusian gizi anu diperyogikeun pikeun tumuh pepelakan. Maka, efisiensi pupuk tetep dina waktos anu lami.

3. Ngokolakeun kasuburan taneuh sareng ningkatkeun taneuh:
Ngagunakeun pupuk kimia tunggal pikeun jangka panjang, zat organik taneuh laun dikonsumsi, anu ngahasilkeun jumlah réduksi mikroba taneuh anu nguntungkeun. Ku cara kieu, eusi énzim ngirangan sareng koloid rusak, nyababkeun pemadatan taneuh, pengasaman sareng salinisasi. Nyaring pupuk organik leutak tiasa ngahijikeun deui pasir, liat leupas, ngahambat patogén, mulangkeun lingkungan mikro-ékologis taneuh, ningkatkeun perméabilitas taneuh sareng ningkatkeun kamampuan pikeun ngajaga cai sareng nutrisi.
4. Ngaronjatkeun ngahasilkeun panén sareng kualitas: 
Saatos nerapkeun pupuk organik, pepelakan ngagaduhan sistem akar anu maju sareng galur daun anu kuat, anu ngamajukeun pengecambahan pepelakan, kamekaran, kekembangan, buah sareng kadewasaan. Éta sacara nyata ningkatkeun penampilan sareng warna produk tatanén, ningkatkeun jumlah tebu sareng amis buah. Pupuk leutak bio-organik leutak dianggo salaku ganti baju umum sareng top top. Dina usum tanam, oléskeun sajumlah kecil pupuk anorganik. Éta tiasa nyumponan kabutuhanan pepelakan sareng ngahontal tujuan pikeun ngatur sareng ngagunakeun lahan.

5. Jembar aplikasi dina pertanian
Anggo salaku pupuk dasar sareng topdressing kanggo tebu, cau, tangkal buah, melon, sayuran, pepelakan téh, kembang, kentang, bako, pakan, sareng sajabana.


Pos waktos: Jun-18-2021