KUMAHA NYIEUNAN PILIHAN KANGGO FERTILISER ORGANIK

Survey pupuk organik rbahan aw

Kusabab pupuk kimia anu seueur dilarapkeun dina jangka waktu anu cukup lami, kandungan zat organik dina taneuh ngirangan tanpa nétralisasi pupuk organik.

Tujuan utama orencana pupuk rganict nyaéta ngahasilkeun pupuk organik anu ngagunakeun rupa-rupa bahan anu ngandung zat organik sareng nitrogén, fosfor sareng kalium dina tumuh taneman. Sateuacan ngamimitian pepelakan pupuk organik, anjeun kedah ngadamel panilitian ngeunaan pasar bahan baku organik lokal. Pikeun ngadamel survey inpormasi anu diperyogikeun pikeun pangwangunan pabrik, misal, jinis bahan baku, cara akuisisi sareng transportasi sareng biaya pengiriman.

nws897 (2) nws897 (1)

Hal anu paling penting pikeun ngahontal produksi pupuk organik anu lestari nyaéta mastikeun pasokan kontén bahan baku organik. Kusabab karakteristik jilid ageung sareng kasusah dina ngangkut bahan baku, langkung saé didirikeun pabrik pupuk organik anjeun di tempat-tempat anu gaduh bahan-bahan organik anu cekap, sapertos caket kebon babi ageung, peternakan hayam sareng sajabana.

Di produksi pupuk organik prosés, aya seueur bahan organik umum, Pabrikan biasana milih bahan organik anu paling réa salaku bahan baku utama sareng nganggo bahan baku organik anu sanés atanapi unsur NPK sedeng salaku bahan panambah, contona, pabrik pupuk organik didirikeun caket kebon, sareng aya réa limbah tatanén unggal taun. Pabrikna hoyong milih jarami pepelakan salaku bahan baku utamina, sareng kandang sato, gambut sareng zeolite salaku asesorisna.

Pondokna, bahan organik, ngandung zat organik sareng nutrisi anu diperyogikeun pikeun ngamajukeun tumuh pepelakan, tiasa dijantenkeun bahan baku dina prosés produksi pupuk organik. Téknologi produksi tiasa dirarancang numutkeun bahan baku anu béda.

nws897 (3) nws897 (4)

Pilihan Pabrik Pupuk Organik                   
Pilihan lokasi pepelakan pupuk organik pakait pisan sareng biaya produksi kahareup sareng hubungan manajemén produksi. Anjeun utamina kedah nimbangkeun faktor-faktor ieu.
1. Tutuwuhan pupuk organik teu tiasa jauh teuing ti kebon. Kotor hayam sareng kandang babi dicirikeun ku volume anu ageung, eusi cai jangkung sareng transportasi anu teu merenah. Upami jauh teuing ti kebon, biaya transportasi bahan baku bakal ningkat.
2. Lokasi ti tegalan henteu tiasa caket sareng éta henteu cocog dina arah drift luhur dina istilah tegalan. Upami teu kitu, éta tiasa ngahasilkeun panyakit tepa, bahkan nyababkeun pencegahan wabah sesah dipelakan.
3. Éta kedah ngajauhan daérah padumukan atanapi daérah padamelan. Dina prosés atanapi produksi pupuk organik, éta bakal ngahasilkeun sababaraha gas malodorous. Kusabab kitu, langkung saé dijauhkeun tina mangaruhan kahirupan masarakat.
4. Éta kedah ayana di tempat anu daérah rata, géologi atos, lemah cai sareng ventilasi anu saé. Salaku tambahan, éta kedahna nyingkahan tempat-tempat anu rawan slide, banjir atanapi runtuh.
5. Situs kedah diluyukeun sareng kaayaan lokal sareng konservasi lahan. Ngagunakeun pinuh lahan kosong atanapi gurun sareng henteu ngeusian lahan pertanian. Anggo rohangan anu henteu kapake aslina saloba mungkin, teras anjeun tiasa ngirangan investasi.
6. Tutuwuhan pupuk organik langkung resep segi opat. Wewengkon pabrik kedahna sakitar 10.000-20.000㎡.
7. Situs henteu tiasa jauh teuing tina saluran listrik pikeun ngirangan konsumsi listrik sareng investasi dina sistem catu daya. Kedahna caket kana pasokan cai supados nyumponan kabutuhan cai produksi sareng kahirupan.


Pos waktos: Jun-18-2021