CARA ngahasilkeun pupuk organik tina limbah tuangeun?

Runtah tuangeun parantos ningkat kusabab jumlah penduduk dunya parantos ageung sareng kota-kota ageung ukuranana. Jutaan ton tuangeun dialungkeun ka sampah di seluruh dunya unggal taun. Ampir 30% tina buah-buahan, sayuran, bijil, daging sareng bungkus dunya, dibuang unggal taun. Runtah tuangeun parantos janten masalah lingkungan anu ageung di unggal nagara. Runtah katuangan ageung nyababkeun polusi serius, anu ngarusak hawa, cai, taneuh sareng kaanekaragaman hayati. Dina hiji sisi, limbah tuangeun ngarecah anaérobik pikeun ngahasilkeun gas rumah kaca sapertos metana, karbon dioksida sareng émisi anu ngabahayakeun sanés. Runtah tuang ngahasilkeun sasarengan 3,3 milyar ton gas rumah kaca. Sampah kadaharan, di sisi séjén, dialungkeun ka tempat pembuangan sampah anu nyandak lahan anu lega, ngahasilkeun gas TPA sareng lebu kumambang. Upami leachate anu dihasilkeun nalika TPA henteu diurus sacara leres, éta bakal nyababkeun polusi sekundér, polusi taneuh sareng polusi cai bawah tanah.

news54 (1)

 Pembakaran sareng TPA gaduh karugian anu signifikan, sareng panggunaan limbah pangan salajengna bakal nyumbang kana panangtayungan lingkungan sareng ningkatkeun panggunaan sumber daya anu tiasa dibaharukeun.

Kumaha runtah pangan dihasilkeun kana pupuk organik.

Buah, sayuran, produk susu, séréal, roti, kopi, kulit endog, daging sareng koran sadayana tiasa dikompost. Runtah tuang mangrupikeun agén kompos anu unik anu janten sumber zat organik penting. Runtah tuangeun ngagaduhan sababaraha unsur kimia, sapertos aci, selulosa, lipid protéin sareng uyah anorganik, sareng N, P, K, Ca, Mg, Fe, K sababaraha unsur tilas. Runtah tuang ngagaduhan bahan biodegradasi anu saé, anu tiasa ngahontal 85%. Éta ngagaduhan ciri eusi organik anu luhur, kalembaban anu luhur sareng nutrisi anu seueur, sareng ngagaduhan nilai daur ulang anu tinggi. Kusabab runtah tuang ngagaduhan karakteristik eusi uap anu luhur sareng struktur kapadetan handap fisik, penting nyampur limbah tuangeun seger sareng agén bulking, anu nyerep kaleuleusan kalembaban sareng nambihan struktur pikeun nyampur.

Runtah tuang ngagaduhan kadar zat organik anu luhur, kalayan protéin atah nyumbang 15% - 23%, gajih 17% - 24%, mineral 3% - 5%, Ca pikeun 54%, natrium klorida 3% - 4%, jsb.

Teknologi prosés sareng alat-alat anu aya hubunganana pikeun ngarobih limbah tuangeun kana pupuk organik.

Perlu dipikaterang yén tingkat panggunaan sumberdaya TPA anu handap nyababkeun polusi ka lingkungan. Ayeuna, sababaraha nagara maju parantos netepkeun sistem pangaturan limbah tuangeun anu saé. Di Jérman, contona, limbah katuangan diolah utamina ku kompos sareng fermentasi anaérobik, ngahasilkeun sakitar 5 juta ton pupuk organik tina limbah tuang unggal taun. Ku nyusun sampah pangan di Inggris, sakitar 20 juta ton émisi CO2 tiasa dikirangan unggal taun. Kompos dipaké di ampir 95% kota-kota Amérika Serikat. Komposén tiasa nyandak rupa-rupa manpaat lingkungan, kaasup ngirangan polusi cai, sareng manpaat ékonomi anu lumayan.

♦ Dehidrasi

Cai mangrupikeun komponén dasar tina limbah tuangeun 70% -90%, anu mangrupikeun pondasi karusakan limbah pangan. Maka, dehidrasi mangrupikeun bagian anu paling penting dina prosés ngarobah limbah tuangeun kana pupuk organik.

Alat pra-pangobatan limbah tuang mangrupikeun léngkah pangpayunna dina pangolahan limbah tuangeun. Utamana kalebet Sistem Pembuangan Dewatering Sistem Pakan Susun Otomatis Séparator Sisa-cair Pisahkeun Cai-Cai Pisahkeun Dina-kapal komposter. Aliran dasar tiasa dibagi kana léngkah ieu:

1. Runtah tuangeun kedah di-dehidrasi heula kumargi ngandung seueur teuing cai.

2. Ngaleungitkeun limbah anorganik tina limbah tuangeun, sapertos logam, kai, plastik, kertas, lawon, sareng sajabana, ngalangkungan asihan.

3. Runtah tuang diurut sareng diséépkeun kana jinis sekrup solid-cair pamisah pikeun ngaremuk, déhidrasi sareng degreasing.

4. résidu kadaharan diperes anu garing sareng disterilkeun dina suhu luhur pikeun ngaleungitkeun kaleuwihan Uap sareng sagala rupa mikroorganisme patogén. Kaalusan sareng kagaringan runtah tuang anu diperyogikeun pikeun ngahontal kompos, sareng limbah tuangeunana tiasa dikirim kana komposter di-kapal langsung ngalangkungan conveyor sabuk.

5. Cai anu dikaluarkeun tina limbah tuang mangrupikeun campuran minyak sareng cai, dipisahkeun ku pamisah cai-minyak. Minyak anu dipisahkeun diolah jero pikeun kéngingkeun biodiesel atanapi minyak industri.

Tutuwuhan pembuangan limbah tuangeun sadayana ngagaduhan kaunggulan kaluaran tinggi, operasi aman, biaya murah sareng siklus produksi pondok.

♦ Kompos

Tangki fermentasi mangrupikeun jenis bak anu lengkep ditutup nganggo téknologi fermentasi aérobik suhu luhur, anu ngagantikeun téknologi kompos tradisional stacking. Suhu tinggi anu ditutup sareng prosés kompos gancang dina bak ngahasilkeun kompos anu saé kualitasna, anu tiasa dikontrol langkung tepat sareng langkung stabil.

Komposisi di-kapal diisolasi, sareng kontrol suhu mangrupikeun faktor konci nalika kompos. Ngarecah gancang zat organik gampang didegradasi kahontal ku ngajaga kaayaan suhu anu optimum pikeun mikro-organisme. Ngahontal suhu luhur pikeun nganonaktifkeun mikro-organisme sareng siki nalungtik diperyogikeun. Férméntasi mangrupikeun sepakan-dimimitian ku mikro-organisme anu alami dina limbah tuangeun, aranjeunna ngarecah bahan kompos, ngaleupaskeun gizi, ningkatkeun suhu kana 60-70 ° C anu diperyogikeun pikeun maéhan patogén sareng siki nalungtik, sareng minuhan peraturan pikeun ngolah limbah organik. Komposisi di-kapal ngagaduhan waktos dékomposisi panggancangna, anu tiasa kompos limbah tuangeun sakedik 4 dinten. Saatos ngan ukur 4-7 dinten, kompos dikaluarkeun, anu henteu bau, dibersihkeun, sareng euyeub ku bahan organik, sareng ngagaduhan nilai gizi anu saimbang.

Pupuk organik henteu bau, aséptik ieu anu dihasilkeun ku composter henteu ngan ukur ngahemat lahan keusikan pikeun ngajagaan lingkungan, tapi ogé bakal mawa sababaraha manpaat ékonomi.

news54 (3)

 ♦ Granulasi

Gpupuk organik ranular maénkeun peran penting dina strategi pasokan pupuk sisi dunya. Konci pikeun ningkatkeun pupuk organik ngahasilkeun nyaéta milih mesin granulasi pupuk organik anu cocog. Granulasi mangrupikeun prosés matérial anu janten partikel leutik, éta ningkatkeun sipat téknologi bahan, nyegah caking sareng ningkatkeun sipat aliran, dimungkinkeun pikeun nerapkeun jumlah sakedik, ngagampangkeun pemuatan, transportasi, sareng sajabana. Sadaya bahan baku tiasa dijantenkeun pupuk organik buleud. ngalangkungan mesin granulasi pupuk organik kami. Tingkat granulasi bahan na tiasa ngahontal 100%, sareng kandungan organik na tiasa dugi ka 100%.

Pikeun pertanian skala ageung, ukuran partikel cocog pikeun panggunaan pasar penting pisan. Mesin urang tiasa ngahasilkeun pupuk organik kalayan ukuran anu bénten-bénten, sapertos 0.5mm-1.3mm, 1.3mm-3mm, 2mm-5mm.Granulasi pupuk organik nyayogikeun sababaraha cara anu paling gampang pikeun nyampur mineral pikeun nyiptakeun pupuk multi-nutrisi, ngamungkinkeun pikeun neundeun sareng bungkus, ogé nyayogikeun penanganan sareng aplikasi. Pupuk organik granular langkung merenah pikeun dianggo, éta bébas tina bau anu teu pikaresepeun, bibit gulma, sareng patogén, sareng komposisi na parantos dikenal. Dibandingkeun sareng kandang sato, éta ngandung 4.3 kali langkung nitrogén (N), 4 kali fosfor (P2O5) sareng saloba 8,2 kali langkung kalium (K2O). Pupuk granular ningkatkeun daya hirup taneuh ku cara ningkatkeun tingkat humus, seueur indikator produktivitas taneuh ningkat: fisik, kimia, sipat taneuh mikrobiologis sareng kalembaban, hawa, rézim panas, sareng ogé panén.

news54 (2)

♦ Garing sareng tiis.

Mesin drying drum Rotary & mesin pendingin anu sering dianggo babarengan nalika lini produksi pupuk organik. Kandungan cai pupuk organik dileungitkeun, suhu granula diréduksi, ngahontal tujuan sterilisasi sareng deodorisasi. Dua léngkah tiasa ngirangan leungitna nutrisi dina granul sareng kakuatan partikel ningkat.

♦ Ayakan sareng iket.

Prosés pamariksaan nyaéta pikeun misahkeun pupuk butiran anu henteu kualifikasi anu réngsé ku mesin skrining drum Rotary. Pupuk butiran anu henteu kualifikasi dikirim pikeun diolah deui, sedengkeun pupuk organik anu mumpuni bakal dibungkus kumesin bungkusan otomatis.

Pedah tina limbah tuang pupuk organik

Ngarobih runtah tuangeun kana pupuk organik tiasa nyiptakeun manpaat ékonomi sareng lingkungan anu tiasa ningkatkeun kasehatan taneuh sareng ngabantosan ngirangan érosi sareng ningkatkeun kualitas cai. Gas alam sareng biofuél anu tiasa dirénten ogé tiasa dihasilkeun tina limbah kadaharan anu didaur, anu tiasa ngabantosan ngirangan gas rumah kaca émisi sareng gumantungna kana suluh fosil.

Pupuk organik mangrupikeun gizi anu paling saé pikeun taneuh. Mangrupikeun sumber nutrisi tutuwuhan anu saé, kalebet nitrogén, fosfor, kalium sareng mikronutrién, anu diperyogikeun pikeun tumuh tutuwuhan. Éta henteu ngan ukur tiasa ngirangan sababaraha hama tutuwuhan sareng panyakit, tapi ogé ngirangan kabutuhan rupa-rupa fungisida sareng bahan kimia.Pupuk organik kualitas luhur bakal dipaké dina rupa-rupa widang, kaasup tatanén, kebon lokal sareng paméran kembang di rohangan umum, anu ogé bakal nyandak kauntungan ékonomi langsung ka produsen.


Pos waktos: Jun-18-2021