Ngadamel Pupuk Organik di Bumi

Make Organic Fertilizer at Home (1)

Kumaha Komposisi Limbah?

Komposisi limbah organik perlu sareng teu tiasa dilawan nalika rumah tangga ngadamel pupuk nyalira di bumi. Limbah kompos ogé cara anu épisién sareng ékonomis dina ngokolakeun limbah ternak. Aya 2 jinis metode kompos anu sayogi dina prosés pupuk organik buatan bumi.

Komposén Umum
Suhu kompos umum kirang ti 50 ℃, ngagaduhan waktos kompos langkung lami, biasana 3-5 bulan. 

Make Organic Fertilizer at Home (5) Make Organic Fertilizer at Home (3)

Aya 3 jenis tihang: tipe datar, tipe semi-pit, sareng tipe pit.
Jinis Datar: cocog pikeun daérah anu suhu luhur, seueur hujan, kalembaban anu luhur, sareng tingkat taneuh-cai anu luhur. Milih lahan anu garing, kabuka caket sumber cai & merenah pikeun diangkut. Lebar tumpukan 2m, jangkungna 1,5-2m, panjang dikelola ku jumlah bahan baku. Ramming handap taneuh sateuacan tumpukan sareng nutupan unggal lapisan bahan ku lapisan jujukutan atanapi rumput laut kanggo nyerep jus anu disirep. Kandelna unggal lapisan 15-24cm. Nambahkeun jumlah cai, jeruk nipis, sludge, taneuh wengi sareng sajabana anu leres antara unggal lapisan pikeun ngirangkeun évaporasi sareng volatilisasi amonia. Nyupiran kompos proper mandiri (salah sahiji mesin kompos anu paling penting) pikeun muterkeun tumpukan saatos ditumpukkeun sabulan, sareng sajabina, dugi ka akhirna bahan-bahan diuraikeun. Nambahkeun jumlah cai anu cocog saluyu sareng wetness atanapi kagaringan taneuh. Tingkat komposasina beda-beda dumasar usumna, biasana 2 bulan dina usum panas, 3-4 bulan dina usum salju.

Jenis Semi-pit: biasana dianggo dina awal musim semi sareng usum salju. Milih situs anu cerah sareng lee pikeun ngagali liang anu jero 2-3 kaki, lébar 5-6 kaki, sareng 8-12 kaki panjangna. Dina handapeun sareng tembok liang kubur, kedahna aya saluran hawa anu diwangun dina bentuk silang. Luhureun kompos kedahna diségel leres sareng bumi saatos nambihan 1000 siki jarami garing. Suhu bakal naék saatos kompos saminggu. Nganggo jinis kompos alur tuner pikeun ngarobah tumpukan fermentasi sacara merata saatos suhu turunna 5-7 dinten, teras tetep susun dugi ka akhirna bahan baku diurai.

Tipe Liang: Jero 2m. Disebut ogé jenis bawah tanah. Metode tumpukan sami sareng jinis semi-pit. Salila di prosés dékomposisi, Turner kompos hélik ganda diterapkeun pikeun ngahurungkeun bahan pikeun kontak anu langkung saé sareng hawa.

Téstostéron Térmofilik

Komposting thermophilic mangrupikeun padika anu utami pikeun sacara murni ngubaran bahan organik, utamina limbah manusa. Bahan-bahan anu ngabahayakeun, sapertos kuman, endog, siki jujukutan sareng sajabana dina jarami sareng ékskrési, bakal musnah saatos pangobatan suhu luhur. Aya 2 jinis metode kompos, tipe datar sareng semi-pit type. Téknologi sami sareng kompos umum. Nanging, pikeun nyepetkeun dékomposisi jarami, kompos thermophilic kedah nyuntik baktéri dékomposisi sélulosa suhu tinggi, sareng netepkeun alat aerasi. Ukuran tiis-buktina kedah dilakukeun di daérah anu tiis. Kompos suhu luhur ngaliwat sababaraha tahapan: Demam-Suhu Tinggi-Suhu Turun-Ngurutan. Dina tahap suhu luhur, zat ngabahayakeun bakal musnah. 

Raw Bahan Pupuk Organik Homemade
Kami nyarankeun palanggan kami milih jinis ieu janten bahan baku pupuk organik buatan anjeun.

1. Bahan Baku Tutuwuhan
1.1 Daun murag

Make Organic Fertilizer at Home (4)

Di seueur kota ageung, pamaréntah mayar artos kuli pikeun ngumpulkeun daun anu murag. Saatos kompos parantos asak, éta bakal masihan atanapi diical ka warga kalayan harga murah. Langkung saé pikeun bumi nepi ka langkung ti 40 cm kacuali aya di tropis. Tihang dibagi kana sababaraha lapisan daun jeung taneuh anu silih ganti tina taneuh dugi ka luhur. Dina unggal lapisan daun murag langkung saé kirang ti 5-10 cm. Cakupan interval antara daun anu murag sareng taneuh peryogi sahenteuna 6 dugi 12 bulan ka buruk. Tetep beueus tina taneuh, tapi ulah teuing-cai pikeun nyegah kaleungitan gizi taneuh. Langkung saé upami anjeun ngagaduhan kolam renang kompos semén khusus.
Komponén utama: nitrogén
Komponén sékundér: fosfor, kalium, beusi
Utamana dianggo pikeun pupuk nitrogén, konsentrasi handap sareng henteu gampang ngabahayakeun kana akar. Teu kedah seueur dianggo dina tahap ngahasilkeun buah kembangan. Kusabab kembang sareng buah peryogi jumlah fosfor kalium belerang.

 

1.2 Buah
Upami nganggo buah buruk, siki, jas siki, kembang sareng sajabana, waktos busuk panginten peryogi langkung lami deui. Tapi eusi fosfor, kalium sareng walirang jauh langkung luhur.

Make Organic Fertilizer at Home (6)

1.3 Kueh kacang, bereg dregs sareng sajabana.
Numutkeun kana kaayaan degreasing, kompos anu asak peryogi sahenteuna 3 dugi 6 bulan. Sareng cara anu paling saé pikeun ngagancangkeun kematangan nyaéta diinokulasi baktéri. Standar kompos lengkep tanpa bau aneh.
Eusi fosfor kalium belerang langkung luhur tibatan kompos sampah, tapi éta langkung handap tina kompos buah. Ngamangpaatkeun produk kécap atanapi kacang janten kompos langsung. Kusabab kandungan taneuh kadele jangkung, maka waktos rettingna sepi panjang. Pikeun anu biasa resep, upami teu aya flora anu cocog, éta masih bau na saatos sataun atanapi sababaraha taun ka pengker. Kituna, urang nyarankeun éta, asak kedelé sacara saksama, diduruk, teras diémutan deui. Ku kituna, éta tiasa ngirangan pisan waktos retting.

 

2. Excreta Sato
Limbah sato hérbivora, sapertos domba sareng sapi, cocog pikeun difermentasi ngahasilkeun pupuk bio. Di sagigireun éta, kusabab kandungan fosfor anu tinggi, kandang hayam sareng tai japati ogé mangrupikeun pilihan anu saé.
Bewara: Upami dikelola sareng didaur ulang di pabrik standar, ékskrési manusa ogé tiasa dijantenkeun bahan baku tina pupuk organik. Kulawarga, kumaha oge, kakurangan peralatan pamrosésan anu maju, janten kami henteu ngajukeun milih ékskrési manusa salaku bahan baku nalika ngadamel pupuk nyalira. 

 

3. Pupuk Organik Alami / Taneuh Gizi
☆ Lendeng balong
Watekna: Subur, tapi tinggi dina viskositas. Éta kedah dijantenkeun pupuk dasar, henteu pantes dianggo sacara tunggal.
☆ Tatangkalan

 

Sapertos Taxodium distichum, kalayan eusi résin anu handap, bakal langkung saé.
☆ Gambut
Langkung éfisién. Teu kedah dianggo langsung sareng tiasa dicampur sareng bahan organik anu sanés.

Make Organic Fertilizer at Home (2)

 

Alesanna Perkara Organik Kedah Lengkep 
Dékomposisi pupuk organik ngakibatkeun dua aspek utama parobihan pupuk organik ngalangkungan aktivitas mikroba: dékomposisi zat organik (ningkatkeun gizi pupuk anu sayogi). Di sisi anu sanésna, bahan organik pupuk robih tina hésé kana lemes, téksturna robih tina henteu rata janten seragam. Dina prosés kompos, éta bakal maéhan siki nalungtik, kuman sareng kaseueuran endog cacing. Janten, éta langkung pas sareng sarat produksi tatanén.

 

 


Pos waktos: Jun-18-2021