Ngadamel pupuk organik nyalira di bumi

Nalika pupuk organik buatan bumi, kompos limbah organik penting pisan.

Komposting mangrupikeun cara anu épéktip sareng ékonomis pikeun miceun runtah ingon-ingon

Aya tilu jinis jinis tumpukan: lempeng, semi-pit, sareng liang kubur

Jinis lempeng

Cocog pikeun suhu luhur, hujan, kalembaban anu luhur, daérah tabel cai luhur. Pilih tempat anu garing, kabuka, sareng caket kana sumber cai. Lebar tumpukan tina 2m jangkungna 1,5-2m panjang dikokolakeun numutkeun jumlah bahan baku. Nguatkeun taneuh sateuacan ditumpukkeun sareng nutupan unggal lapisan bahan ku lapisan jukut atanapi gambut kanggo nyerep jus rembes .. Tiap lapisan kandelna 15-24cm. Tambihkeun jumlah cai, kapur, sludge, tai, sareng sajabana anu leres antara lapisan pikeun ngirangkeun épaporasi sareng amonia volakulasi. Saatos sabulan damel kompos, drive a dumper leumpang pikeun ngahurungkeun kompos deui sareng rutin ngahurungkeun tihang dugi bahan tungtungna terurai. Jumlah cai anu diperyogikeun gumantung kana kalembaban atanapi kagaringan taneuh. Tingkat komposasina beda-beda sareng musim, biasana 3-4 bulan dina usum panas 2 bulan sareng 3-4 bulan dina usum salju. .

Jinis satengah liang

Hal ieu sering dianggo dina awal usum semi sareng usum salju. Pilih tempat anu handap pikeun ngagali liang jero 2-3 kaki 5-6 kaki panjang sareng 8-12 kaki panjang. Bolongan palang kedah dipasang dina handapeun sareng tembok liang kubur. Tambihkeun 1000 kg jarami garing kana luhur kompos sareng pasang ku taneuh. Saatos saminggu kompos, suhu naék. Nganggo dumper slotted, balikkeun réaktor férméntasi rata-rata salami 5-7 dinten saatos didinginkan, sareng teras teruskeun kompos dugi bahan baku lengkep terurai.

Jinis liang

Umumna jero 2 méter, ogé katelah jenis bawah tanah. Metodeu susun mirip sareng metode satengah pit. Anggo dumpl heliks dobel nalika dékomposisi pikeun bahanna langkung kontak sareng hawa.

Suhu kompos anaérobik suhu luhur.

Komposisi suhu luhur mangrupikeun cara anu teu bahaya pikeun miceun runtah organik, khususna limbah manusa. Zat anu ngabahayakeun sapertos baktéri, endog sareng siki jukut dina jarami sareng ékskrét dipaéhan saatos dirawat suhu luhur. Suhu kompos anaérobik suhu luhur nyaéta 2 cara, jinis tumpukan datar sareng jinis semi-pit. Téhnik kompos sami sareng kompos anu biasa. Nanging, pikeun nyepetkeun dékomposisi jarami, kompos suhu luhur kedah nambihan baktéri dékomposisi sélulosa suhu tinggi, sareng nyetél alat-alat pemanasan. Ukuran antijamur kedah dilaksanakeun di daérah anu tiis. Komposisi suhu luhur ngaliwat sababaraha tahap: panas-luhur-tiis-dékomposisi. Bahan ngabahayakeun bakal musnah dina suhu luhur. Langkung saé upami anjeun ngagaduhan daérah kompos atanapi semén khusus.

Bahan utama: nitrogén.

Sub-komponén: fosfor, kalium, beusi.

Utamana dianggo dina pupuk nitrogén, konsentrasi rendah, henteu gampang nyababkeun karuksakan sistem akar. Éta henteu cocog pikeun dianggo beurat nalika periode hasil kembangan. Kusabab kembang sareng buah peryogi seueur fosfor, kalium, walirang.

Bahan baku pikeun pupuk organik buatan bumi.

Kami ngarékoméndasikeun milih kategori ieu salaku bahan baku pikeun pupuk organik buatan bumi.

1. Melak bahan baku

Barang layu

Di seueur kota ageung di Amérika Serikat, pamaréntah mayar padamel anu ngempelkeun daun daun. Nalika kompos parantos asak, éta dijual ka patani kalayan harga murah. Kacuali aya di daérah tropis, langkung saé didamel masing-masing lapisan daun daunna kandel kirang tina 5-10 cm kandel, daun luntur dilapiskeun dina kandel bumi langkung tina 40 cm. Selang antara lapisan daun daun anu béda kedah ditutupan ku gumpalan sapertos taneuh, anu tiasa ~ nyandak sahenteuna 6 dugi 12 bulan ka buruk. Jaga taneuhna beueus, tapi ulah teuing-cai pikeun nyegah kaleungitan gizi taneuh.

Buah

Upami buah, rot, siki, mesék, kembang, sareng sajabana dianggo, bosok tiasa langkung lami. Fosfor, kalium sareng walirang langkung luhur.

Kue kacang, kacang kari, jsb

Gumantung kana kaayaan degreasing, kompos peryogi sahenteuna 3 dugi 6 bulan asak. Cara anu saé pikeun ngagancangkeun asak nyaéta nambihan kuman. Salah sahiji kriteria pikeun kompos nyaéta teu aya bau pisan. Kandungan fosfor, kalium sareng walirang na langkung luhur tibatan kompos anu garing, tapi langkung handap tina kompos buah. Kompos didamel langsung tina produk kécap atanapi kécap. Kedele nyandak waktos langkung lami pikeun kompos kusabab kandungan gajihna seueur. Pikeun babaturan anu ngahasilkeun gajih organik, éta masih tiasa bau sataun atanapi taun ti ayeuna. Kituna, urang nyarankeun yén kedele kedah asak, diduruk, teras direndem. Éta tiasa pisan ngirangan waktos impregnasi.

2. Ékskrét sato

Kotoran hérbivora sapertos domba sareng sapi cocog pikeun férméntasi sareng produksi pupuk biologis-organik. Salaku tambahan, kandang hayam sareng kandungan fosfor dung japati tinggi, ogé mangrupikeun pilihan anu saé.

Catetan: Ékskrét sato anu dikokolakeun sareng didaur ulang dina pepelakan standar tiasa dijantenkeun bahan baku pikeun pupuk organik. Nanging, kusabab kurangna alat-alat pengolahan anu canggih di bumi, urang ulah ngajukeun panggunaan ékskrési manusa salaku bahan baku pikeun ngadamel pupuk organik.

3. Taneuh Nutrisi Organik Pengetahuan Alam

Lendeng balong

Seksualitas: Tiasa, tapi viskositas tinggi. Kedah dianggo salaku pupuk dasar, henteu nyalira.

Akar jarum pinus

Nalika ketebalan daunna langkung ageung tibatan 10-20cm, jarum pinus tiasa dijantenkeun bahan baku pikeun pupuk organik. Nanging, anjeun moal tiasa nganggo.

Tatangkalan kalayan eusi résin anu langkung handap, sapertos murag fir feather, pangaruhna langkung saé.

Gambut

Pupuk langkung épéktip. Nanging, éta henteu tiasa dianggo langsung sareng tiasa dicampur sareng bahan organik anu sanés.

Alesan naha zat organik kedah lengkep diuraikeun.

Dékomposisi zat organik ngarah kana dua perobihan utami ngalangkungan aktivitas mikroba: dékomposisi zat organik ningkatkeun nutrisi anu efektif tina pupuk. Di sisi anu sanésna, bahan organik bahan baku lemes tina lemes janten lemes, sareng teksturna dirobih tina henteu rata janten seragam. Dina prosés kompos, éta maéhan siki gulma, baktéri, sareng kaseueuran endog. Kusabab kitu, éta langkung saluyu sareng pasaratan produksi tatanén.


Waktos Post: Sep-22-2020