Péran Paké Kimia Anu Leres

news6181 (1)

 

Pupuk kimia anu dihasilkeun sintétik tina bahan anorganik, mangrupikeun zat anu nyayogikeun unsur gizi pikeun tutuwuhan kalayan metode fisik atanapi kimia.

Gizi Pupuk Kimia

Pupuk kimia beunghar ku tilu nutrisi penting anu diperyogikeun pikeun tumuh taneman. Jinis pupuk aya sababaraha jinis anu hébat. Sababaraha conto pupuk kimia nyaéta amonium sulfat, amonium fosfat, amonium nitrat, uréa, amonium klorida jsb.

Naon Pupuk NPK?

☆ Pupuk nitrogén
Akar pepelakan tiasa nyerep pupuk nitrogén. Nitrogén mangrupikeun komponén utama protéin (kalebet sababaraha énzim sareng koénzim), asam nukléat sareng fosfolipid. Éta mangrupikeun bagian penting tina protoplasma, inti sareng biofilm, anu ngagaduhan peran khusus dina kagiatan vital tutuwuhan. Nitrogén mangrupikeun komponén klorofil, janten ngagaduhan hubungan anu caket sareng fotosintésis. Jumlah nitrogén langsung bakal mangaruhan pembagian sél sareng kamekaran. Maka, pasokan pupuk nitrogén diperyogikeun sacara vitally. Urea, amonium nitrat sareng amonium sulfat ilahar dianggo dina tatanén.

☆ Pupuk fosfat
Fosfor tiasa ngamajukeun kamekaran akar, kembang, siki sareng buah. Fosfor ilubiung dina rupa-rupa prosés metabolisme. Fosfor beunghar ku meristem, anu ngagaduhan kagiatan hirup anu paling produktif. Ku alatan éta, panawaran pupuk P gaduh pangaruh anu saé kana taneman, cabang sareng pertumbuhan akar. Fosfor ngamajukeun konvérsi sareng transportasi karbohidrat, anu ngamungkinkeun tumuhna siki, akar sareng umbi. Éta tiasa sacara signifikan ningkatkeun ngahasilkeun pepelakan.

☆ Pupuk potas
Pupuk potassic digunakeun pikeun akselerasi pertumbuhan batang, gerakan cai sareng promosi kembangan sareng buah. Kalium (K) dina bentuk ion dina pepelakan, anu konsentrasi kana bagian anu paling produktif dina kahirupan pepelakan, sapertos titik tumuh, kambium sareng daun, sareng sb. Kalium ngamajukeun sintésis protéin, mempermudah transportasi gula sareng mastikeun sél nyerep cai.

news6181 (2)

 

Mangpaat tina pupuk kimia

Pupuk kimia ngabantosan pepelakan tumuh
Éta ngandung hiji atanapi langkung tina nutrisi pertumbuhan anu penting sapertos nitrogén, fosfor, sareng kalium sareng sajabana. Sakali ditambahkeun kana taneuh, nutrisi ieu minuhan tungtutan anu diperyogikeun tina pepelakan sareng nyayogikeun aranjeunna nutrisi anu sacara alami kakurangan atanapi ngabantosan aranjeunna pikeun nahan gizi anu leungit. Pupuk kimia nyayogikeun formulasi khusus NPK dina raraga ngubaran taneuh sareng pepelakan anu kurang gizi.

Pupuk kimia langkung mirah tibatan pupuk organik
Pupuk kimia condong langkung murah tibatan pupuk organik. Dina hiji sisi, ningali tina prosés produksi pupuk organik. Henteu sesah milari alesan naha pupuk organik mahal: kabutuhan panén bahan organik kanggo dianggo dina pupuk, sareng biaya anu langkung luhur janten bijil organik ku instansi pangaturan pamaréntah.
Di sisi anu sanésna, pupuk kimia tétéla langkung mirah sabab ngarangkep langkung seueur nutrisi per pon beurat, sedengkeun langkung pupuk organik diperyogikeun pikeun tingkat gizi anu sami. Hiji peryogi sababaraha pon pupuk organik kanggo nyayogikeun tingkat nutrisi taneuh anu sami anu disayogikeun ku sakilo pupuk kimia. Éta 2 alesan langsung mangaruhan panggunaan pupuk kimia sareng pupuk organik. Sababaraha laporan nunjukkeun pasar Pupuk AS janten sakitar $ 40 Milyar anu pupuk organik ngan ukur sakitar $ 60 Juta. Sésa na mangrupikeun bagian tina sagala rupa pupuk jijieunan.

Nyayogikeun gizi langsung
Penyediaan gizi langsung sareng biaya beuli langkung handap dipopulerkeun pupuk anorganik. Pupuk kimia parantos janten pokok di seueur kebon, kebon sareng kebon, sareng tiasa janten komponén konci rutin perawatan padang rumput hejo. Nanging, naha pupuk kimia henteu ngarugikeun taneuh sareng pepelakan? Naha teu aya hal anu kedah diperhatoskeun dina aplikasi pupuk kimia? Walerna leres-leres NO!

Balukar Lingkungan Nganggo Pupuk Sintétik

Polusi ka sumber cai jero taneuh
Sababaraha sanyawa sintétik anu dianggo pikeun ngahasilkeun pupuk kimia tiasa gaduh épék lingkungan négatip nalika diijinkeun kana sumber cai. Nitrogén anu ngalir kana cai permukaan ku lahan pertanian mangrupikeun 51% kagiatan manusa. Nitrogén amonia jeung nitrat mangrupakeun polutan utama di walungan sareng situ, anu ngakibatkeun eutrofikasi sareng polusi cai taneuh.

Ngancurkeun struktur taneuh
● Kalayan panggunaan pupuk kimia jangka panjang sareng ageung, sababaraha masalah lingkungan bakal muncul, sapertos kaasaman taneuh sareng kerak. Kusabab ngagunakeun jumlah pupuk nitrogén, tibatan pupuk organik, sababaraha lahan pertanian tropis aya dina kerak taneuh anu parah, anu antukna kaleungitan nilai tani. Balukar pupuk kimia dina taneuh ageung sareng teu tiasa dibalikkeun.

● Anggo pupuk kimia jangka panjang tiasa ngarobih pH taneuh, ngaganggu ékosistem mikroba anu nguntungkeun, ningkatkeun hama, bahkan nyumbang kana sékrési gas rumah kaca.
● Seueur jinis pupuk anorganik anu asam pisan, anu dina gilirannana sering ningkatkeun kaasaman taneuh, sahingga ngirangan organisme anu nguntungkeun sareng ngajantenkeun tumuh taneman. Ku ngaganggu ékosistem alam ieu, panggunaan jangka panjang pupuk sintétik tungtungna tiasa nyababkeun henteu saimbangna kimia dina pepelakan panarima.
● Aplikasi anu diulang tiasa nyababkeun aya racun bahan kimia sapertos arsénat, cadmium, sareng uranium dina taneuh. Bahan kimia toksik ieu antukna tiasa asup kana bubuahan sareng sayuran anjeun.

news6181 (3)

 

Ngagaduhan sababaraha kanyaho ngeunaan panawaran pupuk tiasa nyingkahan runtah anu teu perlu dina mésér pupuk sareng ningkatkeun ngahasilkeun pepelakan.

Milih pupuk numutkeun ciri taneuh

Sateuacan mésér pupuk, perlu janten waspada pikeun pH taneuh. Upami taneuh naék, urang tiasa ningkatkeun panggunaan pupuk organik, jaga kontrol nitrogén sareng tetep jumlah pupuk fosfat.

Gabung sareng pupuk organik

Mangrupikeun inti tina tatanén pikeun dianggo pupuk organik sareng pupuk kimia. Panilitian parantos nunjukkeun yén éta nguntungkeun pikeun elehan zat organik taneuh. Kalayan panggunaan kandang organik sareng pupuk kimia, zat organik taneuh ningkatkeun sareng kapasitas bursa tina kation taneuh ningkat, anu ngabantosan ningkatkeun kagiatan énzim taneuh sareng ningkatkeun nyerep nutrisi pepelakan. Éta ngabantosan ningkatkeun kualitas pepelakan, ningkatkeun kontén komponén protéin, asam amino sareng nutrisi sanésna, sareng ngirangan eusi nitrat sareng nitrit dina sayuran sareng buah.

Milih metode pembuahan anu leres

Dina téhnik pembuahan sareng kaayaan lingkungan, eusi nitrat sayuran sareng pepelakan sareng jinis nitrogén dina taneuh caket. konséntrasi nitrogén anu langkung luhur dina taneuh, kandungan nitrat anu langkung luhur dina sayuran, khususna dina jaman terakhir. Maka, panawaran pupuk kimia kedah langkung awal sareng henteu seueur teuing. Pupuk nitrogén henteu cocog pikeun nyebarkeun, upami henteu ngahasilkeun volatilisasi atanapi karugian. Kusabab mobilitas anu handap, pupuk fosfat kedah dina panempatan anu jero.

Pupuk kimia langkung resep kana pepelakan anu tumuh, bari ogé ngagaduhan pangaruh anu hébat kana lingkungan.

Aya résiko kontaminasi cai taneuh sareng masalah lingkungan anu dibawa pupuk kimia. Pastikeun anjeun ngartos naon anu leres-leres kajadian di bumi handapeun suku anjeun, sahingga anjeun bakal milih pilihan ku sadar.

Prinsip ngagunakeun pupuk kimia

Ngurangan jumlah pupuk kimia dilarapkeun sareng ngagabung sareng pupuk organik. Janten diagnosis gizi numutkeun kaayaan taneuh lokal sareng terapkeun pupuk numutkeun kabutuhan saleresna.


Pos waktos: Jun-18-2021