Kontrol Kualitas Pupuk Organik

Kadali kaayaan tina produksi pupuk organik, dina praktékna, nyaéta interaksi sipat fisik sareng biologis dina prosés ngadamel kompos. Dina hiji sisi, kaayaan kontrol nyaéta interaksional sareng terkoordinasi. Di sisi anu sanésna, windrows anu sanés dicampur, kusabab sipat anu bénten sareng kecepatan dégradasi anu béda.

Kadali beueus
Uap mangrupikeun sarat anu penting pikeun kompos organik. Dina prosés kompos kandang, kadar uap relatif tina bahan aslina tina kompos nyaéta 40% dugi ka 70%, anu mastikeun kamajuan lancar tina kompos. Eusi Uap anu paling merenah nyaéta 60-70%. Kandungan beueus bahan anu luhur teuing atanapi handap teuing tiasa mangaruhan kana kagiatan aerobe sahingga régulasi uap kedah dilaksanakeun sateuacan fermentasi. Nalika kalembaban bahan kirang ti 60%, suhu lalaunan naék sareng dékomposisi langkung handap. Nalika kadar uap ngaleuwihan 70%, ventilasi dihalang sareng fermentasi anaérobik bakal kabentuk, anu henteu kondusif pikeun kamajuan fermentasi sadayana.

Panilitian parantos nunjukkeun yén leres-leres naékkeun kalembaban bahan baku tiasa ngagancangkeun kematangan kompos sareng stabilitas. Uap kedah tetep dina 50-60% dina tahap awal kompos teras kedah dijaga dina 40% dugi ka 50%. Uap kedah dikontrol handapeun 30% saatos kompos. Upami kalembabanna tinggi, éta kedah garing dina suhu 80 ℃.

Kontrol suhu.

Éta mangrupikeun hasil tina kagiatan mikroba, anu nangtoskeun interaksi bahan. Nalika suhu awal kompos nyaéta 30 ~ 50 ℃, mikroorganisme thermophilic tiasa nguraikeun sajumlah ageung zat organik sareng nguraikeun sélulosa dina waktos anu pondok, sahingga ngamajukeun kanaékan suhu tihang. Suhu anu optimal nyaéta 55 ~ 60 ℃. Suhu tinggi mangrupikeun kaayaan anu diperyogikeun pikeun maéhan patogén, endog serangga, bibit gulma sareng zat toksik sareng bahaya anu sanés. Dina suhu 55 ℃, 65 ℃ sareng 70 temperatures suhu luhur sababaraha jam tiasa maéhan zat bahaya. Biasana peryogi dua dugi ka tilu minggu dina suhu normal.

Kami nyatakeun yén Uap mangrupikeun faktor anu mangaruhan kana suhu kompos. Uap anu kaleuleusan bakal nurunkeun suhu kompos, sareng nyaluyukeun Uap anu manpaat pikeun naékna suhu dina tahap engké fermentasi. Suhu ogé tiasa diturunkeun ku nambihan Uap tambahan.

Ngabalikkeun tihang mangrupikeun cara sanés pikeun ngendalikeun suhu. Ku ngabalikeun tihang, suhu tihang bahan tiasa dikontrol sacara épéktip, sareng évaporasi cai sareng laju aliran hawa tiasa digancangan. Themesin turner kompos mangrupikeun cara anu épéktip pikeun ngawujudkeun fermentasi jangka pondok. Éta ngagaduhan ciri operasi saderhana, harga terjangkau sareng kinerja anu saé. Anu cmesin turner ompost sacara efektif tiasa ngendalikeun suhu sareng waktos fermentasi.

Kontrol rasio C / N.

Babandingan C / N anu leres tiasa ngamajukeun fermentasi lemes. Upami babandingan C / N teuing tinggi, kusabab kurangna nitrogén sareng keterbatasan lingkungan anu tumuh, tingkat dégradasi zat organik kalem, janten siklus kompos langkung lami. Upami babandingan C / N teuing low, karbon tiasa dimanfaatkeun pinuh, sareng kaleuwihan nitrogén tiasa leungit sakumaha amonia. Henteu ngan ukur mangaruhan lingkungan, tapi ogé ngirangan efektivitas pupuk nitrogén. Mikroorganisme ngabentuk protoplasma mikroba nalika fermentasi organik. Protoplasma ngandung 50% karbon, 5% nitrogén sareng 0. 25% asam fosforat. Panaliti nyarankeun rasio C / N anu cocog nyaéta 20-30%.

Babandingan C / N tina kompos organik tiasa disaluyukeun ku nambihan bahan-bahan C atanapi N tinggi. Sababaraha bahan, sapertos jarami, gulma, dahan sareng daun, ngandung serat, lignin sareng pektin. Kusabab kandungan karbon / nitrogén na tinggi, éta tiasa dianggo salaku aditif karbon tinggi. Kupuk kandang ternak sareng jangjangan seueur nitrogén sareng tiasa dianggo salaku aditif nitrogén tinggi. Salaku conto, tingkat panggunaan nitrogén amonia dina kandang babi kana mikroorganisme nyaéta 80%, anu sacara efektif tiasa ngamajukeun tumuh sareng baranahan mikroorganisme sareng ngagancangkeun kompos.

The mesin granulasi pupuk organik énggal cocog pikeun tahap ieu. Aditif tiasa ditambihkeun kana sarat anu béda nalika bahan baku ngasupkeun mesin.

Air-aliran sareng suplai oksigén.

Kanggo fermentasi kandang, penting pikeun ngagaduhan hawa sareng oksigén anu cekap. Fungsi utamina nyaéta nyayogikeun oksigén anu diperyogikeun pikeun tumuhna mikroorganisme. Suhu maksimum sareng waktos kompos tiasa dikontrol ku nyaluyukeun suhu tihang ngalangkungan aliran hawa seger. Ngaronjat aliran hawa tiasa nyabut Uap bari ngajaga kaayaan suhu anu optimal. Ventilasi sareng oksigén anu leres tiasa ngirangan leungitna nitrogén sareng ngahasilkeun bau tina kompos.

Uap pupuk organik ngagaduhan pangaruh kana perméabilitas hawa, kagiatan mikroba sareng konsumsi oksigén. Éta mangrupikeun faktor konci tinakompos aérobik. Urang kedah ngendalikeun Uap sareng ventilasi numutkeun karakteristik matéri pikeun ngahontal koordinasi Uap sareng oksigén. Dina waktos anu sami, duanana tiasa ngamajukeun tumuh sareng baranahan mikroorganisme sareng ngaoptimalkeun kaayaan fermentasi.

Panilitian parantos nunjukkeun yén nunjukkeun yén konsumsi oksigén ningkat sacara éksponénsial di handapeun 60 ℃, tumuh lalaunan di luhur 60 ℃, sareng caket kana nol di luhur 70 ℃. Ventilasi sareng oksigén kedah disaluyukeun numutkeun suhu anu bénten. 

Kontrol PH.

Nilai pH mangaruhan kana prosés fermentasi sadayana. Dina tahap awal kompos, pH bakal mangaruhan aktivitas baktéri. Salaku conto, pH = 6.0 mangrupikeun titik kritis pikeun kandang babi sareng habuk. Éta ngahambat karbon dioksida sareng produksi panas dina pH <6.0. Dina pH> 6.0, karbon dioksida sareng panas na ningkat pesat. Dina fase suhu luhur, gabungan pH luhur sareng suhu luhur ngabalukarkeun volatilisasi amonia. Mikroba terurai jadi asam organik ngaliwatan kompos, anu nurunkeun pH sakitar 5.0. Asam organik volatil ngejat nalika suhu naék. Dina waktos anu sasarengan, érosi amonia ku zat organik ningkatkeun nilai pH. Antukna, éta stabil dina tingkat anu langkung luhur. Laju ngompost maksimal tiasa dihontal dina suhu kompos anu langkung luhur kalayan nilai pH dibasajankeun 7,5 dugi 8,5. PH anu luhur ogé tiasa nyababkeun volatilisasi amonia, janten pH tiasa dikirangan ku nambihan alum sareng asam fosforik.

Pondokna, henteu gampang pikeun ngatur épisién sareng tuntas fermentasi bahan organik. Pikeun hiji bahan, ieu kawilang gampang. Nanging, bahan anu béda saling interaksi sareng ngahambat. Dina raraga ngawujudkeun optimalisasi kaayaan kompos sacara umum, perlu kerjasama sareng masing-masing prosés. Nalika kondisi pangendali anu cocog, férméntasi tiasa tiasa lancar, sahingga nempatkeun pondasi pikeun produksipupuk organik kualitas luhur.


Pos waktos: Jun-18-2021