Daur ulang limbah résidu supa

Dina taun-taun ayeuna, kalayan ngembangkeun téknologi budidaya tina jamur anu tiasa didahar, ékspansi teras-terangan daérah penanaman sareng paningkatan jumlah tanam taneman, supa parantos janten pepelakan kas penting dina produksi tatanén. Di daérah ngembang supa, seueur limbah dihasilkeun unggal taun. Prakték produksi nunjukkeun yén 100kg bahan beternak tiasa panén 100kg supa seger sareng kénging 60kg tinaruntah résidu supa dina waktos anu sasarengan. Runtah sanés ngan ukur ngotorkeun lingkungan, tapi ogé nyababkeun seueur limbah sumberdaya. Tapi ngagunakeun limbah résidu supa janten pupuk biologis-organik populér, anu henteu ngan ukur nyadar pemanfaatan limbah, tapi ogé ningkatkeun taneuh ku cara nerapkeunrésidu supa pupuk biologis-organik.

news618

Résidu supa beunghar nutrisi anu diperyogikeun pikeun bibit sareng tumuh sayuran sareng buah. Saatos férméntasi, aranjeunna dijantenkeun pupuk bio-organik, anu ngagaduhan pangaruh anu saé pikeun melak. Janten, kumaha résidu supa ngajantenkeun runtah janten harta karun?

Ngagunakeun fermentasi résidu supa pikeun ngalakukeun léngkah metode pupuk bio-organik: 

1. Babandingan dosis: 1kg agén mikroba tiasa ngambah 200kg résidu supa. Sésa sésa limbah kedah ditumbuk heula teras difermentasi. Agén mikroba éncér sareng résidu supa dicampur sareng ditumpukkeun. Dina raraga ngahontal rasio C / N anu pas, sababaraha uréa, kandang hayam, résidu wijén atanapi bahan bantu sanés tiasa ditampi kalayan saé.

2. Kadali Uap: saatos nyampur résidu supa sareng bahan bantu merata, nyemprotkeun cai kana tumpukan bahan sacara merata sareng pompa cai teras tos teras-terasan dugi ka Uap tina bahan baku sakitar 50%. Uap anu handap bakal ngalambatkeun fermentasi, kalembaban anu luhur bakal ngakibatkeun aerasi anu goréng tina tumpukan.

3. Ngabuburit kompos: ngarobih tumpukan rutin. Mikroorganisme sacara tenang tiasa ngalikeun sareng ngarusak bahan organik dina kaayaan cai sareng oksigén anu cocog, sahingga ngahasilkeun suhu anu luhur, maéhan baktéri patogén sareng siki nalungtik, sareng ngajantenkeun bahan organik dugi ka kaayaan anu stabil. 

4. Kontrol suhu: suhu mimiti anu optimal tina fermentasi di luhur 15 ℃, férméntasi tiasa janten saminggu. Dina usum tiis suhuna handap sareng waktos fermentasi langkung lami.

5. Fermentasi parantosan: parios warna supa dreg tumpukan, éta konéng hampang sateuacan férméntasi, sareng coklat poek saatos fermentasi, sareng tumpukanna ngagaduhan rasa supa seger sateuacan difermentasi. Konduktivitas listrik (EC) ogé tiasa dianggo pikeun nangtoskeun, umumna EC kirang sateuacan fermentasi, sareng sacara bertahap ningkat nalikaprosés fermentasi.

Anggo résidu supa saatos férméntasi pikeun nguji daérah kubis Tiongkok, hasilna nunjukkeun pupuk organik tina résidu supa ngabantuan ningkatkeun karakter biologis kubis Cina, sapertos daun engkol Cina, panjang daun daun sareng lébar daun langkung unggul dibanding anu normal, sareng ngahasilkeun kubis Cina ningkat 11,2%, kadar klorofil ningkat 9,3%, kadar gula leyur ningkat 3,9%, kualitas gizi ningkat.

Faktor naon anu kedah diperhatoskeun sateuacan nyetél pepelakan pupuk biologis-organik?

Gedong tutuwuhan pupuk bio-organik meryogikeun pertimbangan komprehensif ngeunaan sumberdaya lokal, kapasitas pasar sareng radius sinyalna, sareng kaluaran taunan biasana tina 40.000 dugi ka 300.000 ton. Kaluaran taunan 10.000 dugi ka 40.000 ton cocog pikeun pepelakan énggal alit, 50.000 dugi ka 80.000 ton pikeun pepelakan sedeng sareng 90,000 dugi ka 150.000 ton pikeun pepelakan ageung. Prinsip ieu kedah dituturkeun: ciri sumberdaya, kaayaan taneuh, pepelakan utama, struktur pepelakan, kaayaan situs, jst. 

Kumaha perkawis biaya nyetél pepelakan pupuk bio-organik?

Baris produksi pupuk organik skala leutik Investasi relatif leutik, kusabab bahan baku masing-masing pelanggan sareng kabutuhan khusus prosés produksi sareng alat-alat na béda, janten biaya khusus na moal disayogikeun di dieu.

A lengkep résidu supa bio-organik résidu supa umumna diwangun ku séri prosés produksi sareng rupa-rupa alat pangolahan, biaya khusus atanapi gumantung kana kaayaan anu saleresna, sareng panggunaan biaya lahan, biaya pangwangunan bengkel sareng biaya penjualan sareng manajemén ogé kedah diperhatoskeun dina waktos anu sami . Salami prosés sareng alat-alatna leres cocog sareng pilihan pamasok anu hadé dipilih, yayasan padet ditetepkeun pikeun kaluaran sareng kauntungan salajengna.

 


Pos waktos: Jun-18-2021