Kandang domba kana téknologi pembuatan pupuk organik

Aya seueur peternakan domba di Australia, Selandia Anyar, Amérika, Inggris, Perancis, Kanada sareng seueur nagara sanés. Tangtosna, éta ngahasilkeun seueur kandang domba. Éta bahan baku anu saé pikeun produksi pupuk organik. Kunaon Kualitas kandang domba mangrupikeun anu munggaran dina peternakan sato. Pilihan pakan domba nyaéta kuncup, jukut lembut, kembang sareng daun héjo, anu mangrupikeun bagian konsentrasi nitrogén. 

news454 (1) 

Analisis Gizi

Kandang domba seger ngandung 0,46% fosfor sareng 0,23% kalium, tapi kandungan nitrogénna 0,66%. Kandungan fosfor sareng kaliumna sami sareng kandang sato anu sanés. Eusi bahan organik dugi ka sakitar 30%, jauh ngalangkungan kandang sato anu sanés. Kandungan nitrogén langkung ti dua kali eusi dina tai sapi. Ku alatan éta, nalika dilarapkeun jumlah anu sami tina kandang domba kana taneuh, épisiénsi pupuk langkung luhur tibatan kandang sato anu sanés. Pangaruh pupuk na gancang sareng cocog pikeun ganti baju luhur, tapi saatosfermentasi terurai atawa granulasi, Upami henteu gampang pikeun ngabakar bibit.

Domba mangrupikeun ramuan, tapi jarang nginum cai, janten kandang domba garing sareng saé. Jumlah tai ogé saeutik pisan. Kandang domba, salaku pupuk anu panas, mangrupikeun kandang sato antara kandang kuda sareng tai sapi. Kandang domba ngandung nutrisi anu cukup euyeub. Kadua gampang dirobih janten nutrisi anu épéktip anu tiasa diserep, tapi ogé ngagaduhan nutrisi anu hésé terurai. Ku alatan éta, pupuk organik kandang domba mangrupikeun gabungan pupuk anu gancang sareng low-acting, cocog pikeun sababaraha rupa aplikasi taneuh. Kandang domba kufermentasi bio-pupuk baktéri kompos férméntasi, sareng saatos ngabanting jarami, baktéri kompléks biologis diaduk rata, teras ku aerobik, fermentasi anaérobik janten pupuk organik anu épisién.
Eusi bahan organik dina limbah domba nyaéta 24% - 27%, eusi nitrogénna 0,7% - 0,8%, eusi fosfor 0,45% - 0,6%, eusi kalium 0,3% - 0,6%, eusi zat organik domba 5%, eusi nitrogén 1,3% dugi 1,4%, saeutik pisan fosfor, kalium kalintang euyeub, dugi ka 2,1% dugi ka 2,3%.

 

Proses Komposting / Fémentasi Domba:

1. Campur kandang domba sareng sakedik bubuk jarami. Jumlah bubuk jarami gumantung kana kandang kandaraan kandaraan. Komposting umum / férméntasi meryogikeun 45% beueus.

2. Tambahkeun 3 kg baktéri kompléks biologis kana 1 ton bahan kandang domba atanapi 1,5 ton kandang domba seger. Saatos éncér baktéri dina babandingan 1: 300, anjeun tiasa rata nyemprot kana tihang bahan kandang domba. Tambihkeun jumlah jagung jagong, jarami jagong, jukut garing, jsté.
3. Éta bakal dilengkepan barang anu saé adun pupuk ngagaur bahan organik. Campur kedah seragam, henteu tinggaleun blok.
4. Saatos nyampur sadaya bahan baku, anjeun tiasa ngadamel tumpukan kompos windrow. Lebar tihang na 2.0-3.0 m, jangkungna 1,5-2.0 m. Sedengkeun pikeun panjang, langkung ti 5 m langkung saé. Nalika suhu langkung ti 55 ℃, anjeun tiasa nganggomesin turnrow windrow pikeun muterkeunana.

Perhatosan: aya sababaraha faktor anu aya hubunganana sareng anjeun kandang domba pembuatan kompos, sapertos suhu, babandingan C / N, nilai pH, oksigén sareng validasi, jst.

5. Kompos bakal naék suhu 3 dinten, 5 dinten teu bau, 9 dinten leupas, 12 dinten seungit, 15 dinten janten dékomposisi.
a. Dina dinten katilu, suhu tumpukan kompos naék janten 60 ℃ - 80 ℃, maéhan E. coli, endog sareng panyakit pepelakan sanés sareng hama serangga.
b. Dina dinten kalima, bau kandang domba dileungitkeun.
c. Dina dinten kasalapan, kompos janten leueur sareng garing, ditutupan ku hyphae bodas.
d. Dina dinten ka dua belas kahiji, ngahasilkeun rasa anggur;
e. Dina tanggal lima belas, kandang domba janten asak.

Nalika anjeun ngadamel kompos kandang domba terurai, anjeun tiasa ngajual atanapi nerapkeunana di kebon, kebon, kebon, sareng sajabana Upami anjeun hoyong ngadamel granula pupuk organik atanapi partikel, kandang kompos kedah di produksi pupuk organik jero.

news454 (2)

Domba kandang Produksi Granula Organis Komérsial

Saatos kompos, bahan baku pupuk organik dikirim kana bahan semi-baseuh crusher naksir. Teras tambihan unsur-unsur sanés kana kompos (nitrogén murni, fosfor pentoxide, kalium klorida, amonium klorida, sareng sajabana) pikeun nyumponan standar nutrisi anu diperyogikeun, teras campur bahan-bahanna. Anggogranulator pupuk organik jinis anyar pikeun granulate bahan kana partikel. Garingkeun sareng tiiskeun partikelna. Anggomesin screener ngajantenkeun mengklasifikasikan granula standar sareng henteu mumpuni. Produk mumpuni tiasa dibungkus langsung kumesin kemasan otomatis sareng granula anu henteu mumpuni bakal dipulangkeun ka crusher pikeun granulasi ulang.
Proses produksi pupuk organik kandang domba sadayana tiasa dibagi kana komposting- crushing- mixing- granulate- drying- cool- screening- packaging.
Aya sababaraha jinis lini produksi pupuk organik (ti skala leutik dugi ka ageung) pikeun pilihan anjeun.

Aplikasi Pupuk Domba Organik
1. Kandang domba dékomposisi pupuk organik nyaéta laun, janten cocog pikeun pupuk dasar. Éta ngagaduhan pangaruh ngahasilkeun kana pepelakan. Éta bakal langkung saé kalayan kombinasi pupuk organik panas. Dilarapkeun kana taneuh anu keusik sareng caket teuing, éta tiasa ngahontal paningkatan kasuburan, tapi ogé ningkatkeun aktivitas énzim taneuh.

2. Pupuk organik ngandung sagala rupa nutrisi anu diperyogikeun pikeun ningkatkeun kualitas produk tatanén, pikeun ngajaga kabutuhan nutrisi.
3. Pupuk organik nyaéta manpaat pikeun metabolisme taneuh, ningkatkeun aktivitas biologis taneuh, struktur sareng nutrisi.
4. Éta ningkatkeun résistansi usum garing panén, résistansi tiis, desalinasi sareng tahan uyah sareng tahan panyakit.


Pos waktos: Jun-18-2021