Anggo limbah ingon-ingon pikeun ngahasilkeun pupuk organik biologis

Use livestock waste to produce biological organic fertilizer (1)

Perlakuan anu wajar sareng panggunaan efektif kandang ternak tiasa nyangking penghasilan anu lumayan pikeun mayoritas patani, tapi ogé ngaoptimalkeun pamutahiran industri sorangan.

Use livestock waste to produce biological organic fertilizer (3)

 

Pupuk organik biologis mangrupikeun jenis pupuk anu ngagaduhan fungsi pupuk mikroba sareng pupuk organik, anu utamina diturunkeun tina résidu sato sareng pepelakan (sapertos kandang ternak, jarami pepelakan, jst.) sareng diwangun ku pangobatan anu henteu bahaya.

Ieu nangtoskeun yén pupuk organik biologis ngagaduhan dua komponén: (1) fungsi khusus mikroorganisme. (2) ngubaran runtah organik.

(1) Mikroorganisme fungsional khusus

Mikroorganisme fungsional khusus dina pupuk organik biologis biasana ngarujuk kana mikroorganisme, kalebet sababaraha jinis baktéri, jamur sareng actinomycetes, anu tiasa ngamajukeun transformasi nutrisi taneuh sareng tumuh pepelakan saatos dilarapkeun kana taneuh. Fungsi khusus tiasa diklasifikasikeun sapertos kieu:

1. baktéri ngalereskeun nitrogén: (1) baktéri ngalereskeun nitrogén simbiotik: utamina ngarujuk kana rhizobia pepelakan leguminous sapertos: rhizobia, rhizobia-fixing nitrogen, bibit rhizobia-fixing amonia kronis, jst; Baktéri non-leguminous simbiotic nitrogen-fixing bacteria sapertos Franklinella, Cyanobacteria, efisiensi fiksasi nitrogénna langkung luhur. Bacteria Bakteri ngabenerkeun nitrogén autogén: sapertos baktéri anu ngabenerkeun nitrogén coklat, baktéri fotosintétik, jst. (3) Bakteri anu nambihan nitrogén gabungan: ngarujuk kana mikroorganisme anu ngan ukur tiasa kasorang nalika hirup dina akar sareng permukaan daun tina rhizosfer pepelakan , sapertos genus Pseudomonas, helikobakteri ngalereskeun nitrogén lipogenik, jst.

2. Fosfor ngaleyurkeun (ngabubarkeun) jamur: Bacillus (sapertos Bacillus megacephalus, Bacillus cereus, Bacillus humilus, sareng sajabana), Pseudomonas (sapertos Pseudomonas fluorescens), baktéri tetep-Nitrogén, Rhizobium, Thiobacillus thiooxidans, Penicillium, Aspergill , Streptomyces, jsb.

Use livestock waste to produce biological organic fertilizer (2)

3. Bakteri kalium leyur (leyur): baktéri silikat (sapertos koloid Bacillus, koloid Bacillus, cyclosporillus), baktéri kalium sanés silikat.

4. Antibiotik: Trichoderma (sapertos Trichoderma harzianum), actinomycetes (sapertos Streptomyces flatus, Streptomyces sp. Sp.), Pseudomonas fluorescens, Bacillus polymyxa, Bacillus subtilis variétas, jsb.

5. Bakteri-pertumbuhan bakteri promosi-jamur sareng ngembang-ngabangkitkeun jamur.

6. Baktéri platform cahaya: sababaraha spésiés tina genus Pseudomonas gracilis sareng sababaraha spésiés tina genus Pseudomonas gracilis. Spésiés ieu mangrupikeun baktéri aérobik fakultatif anu tiasa tumuh dina ayana hidrogén sareng cocog pikeun ngahasilkeun pupuk organik biologis.

7. baktéri produksi-tahan sareng nambahan produksi: Beauveria bassiana, Metarhizium anisopliae, Phylloidase, Cordyceps and Bacillus.

8. Bakteri dékomposisi sélulosa: spora gurat thermophilic, Trichoderma, Mucor, jst.

9. Mikroorganisme fungsional sanés: saatos mikroorganisme lebet kana taneuh, aranjeunna tiasa nyéépkeun zat aktif fisiologis pikeun ngarangsang sareng ngatur tumuh taneman. Sababaraha diantarana ngagaduhan pangaruh pemurnian sareng dékomposisi kana racun taneuh, sapertos ragi sareng baktéri asam laktat.

2) Bahan organik asalna tina résidu sato anu parantos diuraikeun. Bahan organik tanpa férméntasi, henteu tiasa langsung dianggo ngadamel pupuk, ogé henteu tiasa lebet ka pasar.

Dina raraga baktéri ngahubungi pisan sareng bahan baku sareng ngahontal fermentasi anu lengkep, éta tiasa diaduk sacara merata ngalangkungan compmesin turner Ost sapertos dihandap:

Use livestock waste to produce biological organic fertilizer (4)

Bahan organik anu biasa dianggo

(1) tai: hayam, babi, sapi, domba, kuda sareng kandang sato anu sanés.

(2) Jerami: jarami jagong, jarami, jarami gandum, jarami kedele sareng gagang palawija sanésna.

(3) sekam sareng dedak. Bubuk sekam béas, bubuk sekam kacang, bubuk bibit kacang, dedak béas, dedak jamur, jst.

(4) héran: hérang distilator, kécap kéong, hérang cuka, hérang furfural, héros xilosa, héran énzim, hurang bawang bodas, gula-gula gula, jst.

(5) tepung jajan. Kue kedelé, tepung kedele, minyak, kuéh rapeseed, sareng sajabana.

(6) Lumpur domestik anu sanés, leutak saringan tina kilang gula, leutak gula, bagasse, jst.

Bahan baku ieu tiasa dijantenkeun bahan baku nutrisi bantu kanggo produksi pupuk organik biologis saatos fermentasi.

Use livestock waste to produce biological organic fertilizer (6)

Kalayan mikroorganisme khusus sareng bahan organik terurai dua kaayaan ieu tiasa didamel tina pupuk organik biologis.

1) Métode tambihan langsung

1, pilih baktéri mikroba spésifik: tiasa dianggo salaku hiji atanapi dua rupa, paling henteu langkung ti tilu rupa, kusabab langkung seueur pilihan baktéri, saling bersaing pikeun nutrisi, silih ngakibatkeun fungsi silih ofset.

2. Itungan jumlah tambihan: numutkeun standar NY884-2012 pupuk bio-organik di Cina, jumlah épéktip baktéri hirup pupuk bio-organik kedah ngahontal 0,2 juta / g. Dina hiji ton bahan organik, langkung ti 2 kg mikroorganisme fungsional khusus kalayan jumlah épéktip baktéri hirup ≥10 milyar / g kedah ditambih. Upami jumlah baktéri aktif aktif 1 milyar / g, langkung ti 20 kg peryogi ditambih, sareng sajabina. Nagara anu béda kedah alesan nambihan kriteria anu béda.

3. Metode nambihan: Tambahkeun baktéri fungsional (bubuk) kana bahan organik anu difermentasi numutkeun metode anu disarankeun dina manual operasi, aduk rata sareng bungkus.

4. Pancegahan: (1) Entong garing dina suhu luhur di luhur 100 ℃, upami henteu éta bakal maéhan baktéri fungsional. Upami perlu garing, kedah ditambihan saatos garing. (2) Kusabab seueur alesan, eusi baktéri dina pupuk organik biologis anu disiapkeun ku metode perhitungan standar sering henteu dugi kana data anu ideal, janten dina prosés persiapan, mikroorganisme fungsional umumna ditambihan langkung ti 10% langkung luhur tibatan data idéal .

2) sepuh sékundér sareng metode budaya ékspansi

Dibandingkeun sareng metode tambihan langsung, metode ieu ngagaduhan kaunggulan ngahémat biaya baktéri. The downside nyaéta ékspérimén diperyogikeun pikeun nangtoskeun jumlah mikroba khusus kanggo nambihan, bari nambihan prosés sakedik deui. Umumna disarankeun yén tambihanana 20% atanapi langkung luhur tina metode tambihan langsung sareng ngahontal standar pupuk organik biologis nasional ngalangkungan metode sepuh sekundér. Léngkah-léngkah operasi sapertos kieu:

 

1. Pilih baktéri mikroba khusus (bubuk): tiasa janten hiji atanapi dua rupa, paling henteu langkung ti tilu rupa, sabab langkung baktéri milih, bersaing pikeun nutrisi antara séwang-séwangan, langsung ngakibatkeun pangaruh baktéri anu béda.

2. Itungan jumlah tambihan: numutkeun standar pupuk biologis-organik di Cina, jumlah épéktip baktéri hirup pupuk biologis-organik kedah ngahontal 0,2 juta / g. Dina hiji ton bahan organik, jumlah épéktip baktéri hirup ≥10 milyar / g mikroba fungsional khusus (bubuk) kedah ditambih sahenteuna 0,4 kg. Upami jumlah baktéri aktif aktif 1 milyar / g, langkung ti 4 kg peryogi ditambih, sareng sajabina. Nagara anu béda kedah nuturkeun standar anu béda pikeun tambahan anu lumayan.

3. Cara nambihan: baktéri fungsional (bubuk) sareng dedak gandum, bubuk sekam béas, dedak atanapi anu sanésna pikeun campuran, langsung tambahkeun kana bahan organik anu difermentasi, pergaulan merata, ditumpuk salami 3-5 dinten kanggo ngajantenkeun khusus baktéri fungsional rambatan diri.

4. Kontrol beueus sareng suhu: nalika fermentasi susun, Uap sareng suhu kedah dikontrol numutkeun ciri biologis baktéri fungsional. Upami suharna teuing, jangkungna tumpukan kedah dikirangan.

5. Detéksi kontén baktéri fungsional spésifik: saatos réngsé nyusun, nyonto sareng kirim ka lembaga anu ngagaduhan kamampuan deteksi mikroba pikeun tés awal naha eusi mikroorganisme khusus tiasa minuhan standar, upami éta tiasa kahontal, anjeun tiasa ngadamel pupuk organik biologis ku cara ieu. Upami ieu henteu kahontal, tingkatkeun jumlah tambihan baktéri fungsional khusus janten 40% tina metode tambihan langsung sareng balikeun ékspériménna dugi ka hasil.

6. Pancegahan: Entong garing dina suhu luhur di luhur 100 ℃, upami éta bakal maéhan baktéri fungsional. Upami perlu garing, kedah ditambihan saatos garing.

Use livestock waste to produce biological organic fertilizer (5)

Dina produksi pupuk biologis-organik saatos fermentasi, biasana bahan bubuk, anu sering ngapung ku angin dina usum halodo, nyababkeun leungitna bahan baku sareng polusi debu. Maka, dina raraga ngirangan debu sareng nyegah caking,prosés granulasi sering dianggo. Anjeun tiasa ngagunakeun granulator huntu aduk dina gambar di luhur pikeun granulasi, éta tiasa dilarapkeun ka asam humat, karbon hideung, kaolin sareng bahan baku anu sesah pikeun granulate.


Pos waktos: Jun-18-2021