Naha kandang hayam kedah leres-leres diuraikeun sateuacan dianggo?

Mimiti, kandang hayam atah henteu sami sareng pupuk organik. Pupuk organik ngarujuk kana jarami, kuéh, kandang ternak, résidu supa sareng bahan baku sanésna ngaliwatan dékomposisi, férméntasi sareng pamrosésan dijantenkeun pupuk. Kotor sato ngan ukur salah sahiji bahan baku pikeun produksi pupuk organik.

Naha kandang hayam baseuh atanapi garing henteu difermentasi, éta bakal gampang musnahkeun sayuran rumah kaca, kebon anggur sareng pepelakan tunai sanésna, nyababkeun karugian ékonomi anu ageung pikeun patani. Hayu urang mimitian ku ningali résiko kandang hayam atah, sareng naha jalma mikir kandang hayam atah langkung épéktip tibatan kandang sato anu sanés? Sareng kumaha ngamangpaatkeun pinuh kandang hayam leres sareng épéktip?

Dalapan musibah gampang disababkeun ku panggunaan kandang hayam di rumah kaca sareng kebon:

1. Ngaduruk akar, ngabakar bibit sareng maéhan pepelakan

Saatos nganggo kandang hayam henteu dirawat, upami panangan anjeun dilebetkeun kana taneuh, suhu taneuh bakalan langkung luhur. Dina kasus anu serius, pupusna flake atanapi kanopi pinuh bakal nunda tani sareng ngahasilkeun leungitna biaya tenaga kerja sareng investasi bibit.

Khususna, aplikasi kandang hayam dina usum salju sareng usum semi ngagaduhan bahaya kaamanan anu paling ageung, sabab dina waktos ieu, suhu di jero rumah kaca tinggi, sareng férméntasi kandang hayam bakal ngaluarkeun seueur panas, dugi ka pembakaran akar . Kotor hayam dianggo di kebon di usum tiris sareng usum semi, éta ngan ukur dina jaman asrama root. Sakali akarna diduruk, éta bakal mangaruhan akumulasi gizi sareng kembangan sareng buah dina taun payun.

2. Salinisasi taneuh , ngirangan produksi buah

Pamakéan kandang hayam terus-terusan nyésakeun seueur natrium klorida dina taneuh, kalayan rata-rata 30-40 kilogram uyah per 6 méter pasagi kandang hayam, sareng 10 kilogram uyah per acre sacara serius ngawatesan perméabilitas sareng kagiatan taneuh. . Pupuk fosfat padet, pupuk potash, kalsium, magnésium, séng, beusi, boron, mangan sareng elemen penting sanésna, hasilna tumuh taneman anu teu normal, kuncup kembang jarang sareng produksi buah, sacara nyata ngawatesan paningkatan hasil panén sareng kualitasna.

Hasilna, tingkat panggunaan pupuk turun taun ka taun sareng biaya input naék ku 50-100%

3. Acidify taneuh sareng nyababkeun sagala rupa panyakit rizosfer sareng panyakit viral

Kusabab pH kandang hayam sakitar 4, éta asam pisan sareng bakal asemkeun taneuh, hasilna trauma kimia sareng karusakan parah dina batang sareng jaringan akar, nyayogikeun seueur virus anu dibawa ku kandang hayam, panyakit anu ditanggung ku taneuh -ngabawa baktéri, virus sareng nyayogikeun kasempetan lebet sareng inféksi, pas asor sareng suhu ngahontal panyakit bakal kajadian.

Pamakéan kandang hayam fermentasi henteu lengkep, gampang nyababkeun pepelakan pepelakan, garing konéng, atrofi lirén lirén, henteu aya kembang sareng buah, bahkan maot; Panyakit virus, panyakit wabah, gagang gagang, bosokeun akar sareng layu baktéri mangrupikeun sesela anu paling atra tina panggunaan kandang hayam.

4. Root cangreud nematode infestation

Kotor hayam mangrupikeun tempat kemah sareng tempat ternak pikeun nematodes akar-cangreud. Jumlah endog nematode root-knot nyaéta 100 per 1000 gram. Endog dina kandang hayam gampang ditetel sareng dikali puluhan rébu sapeuting.

news748+ (1)

Nematodes peka pisan pikeun agén kimia, sareng éta gancang ngalih kana jerona 50 cm dugi ka 1,5 m, janten hésé diubaran. Root-knot nematode mangrupikeun bahaya paling ngabahayakeun khususna pikeun héd lami langkung ti 3 taun.

5. Mawa antibiotik, mangaruhan kaamanan produk tatanén

Pakan hayam ngandung seueur hormon, sareng nambihan antibiotik pikeun nyegah panyakit, ieu bakal dibawa kana taneuh ngalangkungan kandang hayam, mangaruhan kana kasalametan hasil tatanén

news748+ (2)

6. Ngahasilkeun gas ngabahayakeun, mangaruhan tumuhna pepelakan, maéhan bibit

Kotor hayam dina prosés dékomposisi pikeun ngahasilkeun metana, gas amonia sareng gas ngabahayakeun sanésna, sahingga taneuh sareng pepelakan ngahasilkeun karusakan asam sareng karusakan akar, langkung serius nyaéta produksi pencegah gas étiléna pikeun pertumbuhan akar, anu ogé alesan utama pikeun akar ngaduruk.

7. Mangpaat kontinyu tina hayam, hasilna kurangna oksigén dina sistim akar

Pamakéan kandang hayam anu teras-terasan ngahasilkeun kurangna oksigén dina sistem akar sareng pertumbuhan anu goréng. Nalika kandang hayam dioleskeun kana taneuh, éta nyéépkeun oksigén dina taneuh nalika prosés dékomposisi, sahingga taneuh samentawis dina kaayaan hypoxia, anu bakal ngahambat pepelakan.

8. Logam beurat ngalangkungan standar

Kotor hayam ngandung seueur logam beurat sapertos tambaga, raksa, kromium, cadmium, timah sareng arsénik, ogé seueur résidu hormon, anu nyababkeun logam beurat anu beurat dina hasil tatanén, ngotoran cai jero taneuh sareng taneuh, butuh waktos anu lami pikeun organik zat janten transformasi kana humus, sareng nyababkeun kaleungitan gizi anu serius.

Naha kasuburan taneuh siga anu luhur pisan ku nerapkeun kandang hayam?

Ieu kusabab peujit hayam lempeng, kotoran sareng cikiih sasarengan, janten bahan organik anu aya dina kandang hayam, langkung ti 60% zat organik dina bentuk asam urat, dékomposisi asam urat nyayogikeun seueur unsur nitrogén, 500 kg kandang hayam sami sareng 76.5 kg uréa, permukaanna siga pepelakan tumuh sacara alami kuat. Upami kaayaan sapertos kieu kajantenan dina jaket jenis atanapi anggur tangkal buah, éta tiasa ngahasilkeun panyakit fisiologi anu serius.

Ieu utamina kusabab antagonisme antara nitrogén sareng unsur tilas sareng seueur teuing urea, anu bakal nyababkeun nyerep sababaraha unsur tengah sareng tilas bakal diblokir, hasilna daun konéng, rot umbilik, retakan buah sareng panyakit kaki hayam.

news748+ (3)

news748+ (4)

Naha anjeun kantos mendakan kaayaan ngabakar bibit atanapi akar buruk di kebon kebon anjeun atanapi kebon sayuran?

Pupuk diterapkeun seueur, tapi hasilna sareng kualitasna henteu tiasa ditingkatkeun. Naha aya kasus anu goréng? sapertos maotna satengah panjang, pengerasan taneuh, jarami beurat, sareng kandang hayam kedah ngaliwat fermentasi sareng perlakuan henteu bahaya sateuacan tiasa dioleskeun kana taneuh!

Pamakéan kandang hayam sacara rasional sareng épéktip

Kandang hayam mangrupikeun bahan baku pupuk organik anu hadé, anu ngandung sakitar 1,62% nitrogén murni, sakitar 1,54% P2O5 sareng sakitar 0,085% kalium. Éta tiasa diolah janten pupuk organik ku alat produksi pupuk organik anu propésional. Saatos prosés fermentasi, serangga ngabahayakeun sareng siki weeds bakal dileungitkeun kalayan naékna turunna suhu. Garis produksi kandang hayam dasarna kalebet fermentasi → naksir → pergaulan bahan-bahan → butiran → pangeringan → panyawat → panyaringan → panyukuran sareng panyegelan → panyimpenan produk réngsé.

Bagan aliran prosés produksi pupuk organik

news748+ (5)

Bagan aliran prosés pupuk organik kalayan kaluaran taunan 30,000 ton

 

Pangwangunan dasar lini produksi pupuk organik

1. Opat bak fermentasi kedah didamel di daérah bahan baku, masing-masing 40m panjangna, 3m lébar sareng 1.2m dee-p, kalayan legana 700 méter pasagi;

2. Wewengkon bahan baku wajib nyiapkeun 320m rel cahaya;

3. Daérah produksi ngaliput lega 1400 méter pasagi;

4. 3 tanaga produksi diperyogikeun di daérah bahan baku, sareng 20 tanaga diperyogikeun di daérah produksi;

5. Daérah bahan baku peryogi mésér treuk forklift tilu ton.

 

Alat-alat utama lini produksi kandang hayam :

1. Tahap awal alat-alat fermentasi tina kandang hayam: mesin turner kompos alur, crawler mesin turner kompos, Mesin turner kompos mandiri, mesin réngkol kompos rantai

2. alat-alat naksir: bahan semi-baseuh crusher, crusher ranté, crusher nangtung

3. Parabot campuran: mixer horizontal, mixer disc

4. Parangkat skrining kalebet mesin skrining Rotary sareng mesin skrining ngageter

5. Alat granulator: granulator agitating, disc granulator, granulator ékstrusi, granulator drum Rotary jeung mesin buleud-ngawangun

6. Paranti ngeringkeun: alat keur ngagiling drum Rotary

7. alat-alat mesin tiis: mesin tiis Rotary

8. alat aksésori: feeder kuantitatif, dehidrasi kandang hayam, mesin palapis, kolektor lebu, mesin kemasan kuantitatif otomatis

9. Alat-alat konveyor: conveyor sabuk, LIPI lift.

 

Desain prosés produksi pupuk organik umum kalebet:

1. Téhnologi anu épisién tina galur rumit sareng flip bakteri baktéri.

2. Téhnologi préparasi matérial canggih sareng sistem fermentasi biologis.

3. Téknologi rumus pupuk khusus anu pangsaéna (kombinasi formula produk anu pangsaéna tiasa didesain sacara fleksibel numutkeun ciri taneuh sareng pepelakan lokal).

4. Téknologi kontrol anu wajar pikeun polusi sekundér (gas limbah sareng bau).

5. Desain prosés sareng téknologi manufaktur tina lini produksi pupuk.

 

Perkara peryogi perhatosan dina produksi kandang hayam

Kaunggulan bahan baku:

Kehalusan bahan baku penting pisan pikeun prosés produksi pupuk organik. Numutkeun pangalaman, kahalusan bahan baku sakumna kedah dicocogkeun sareng kieu: 100-60 poin bahan baku sakitar 30-40%, 60 poin dugi ka 1,00 mm diaméterna bahan baku sakitar 35%, sareng sakitar 25% -30% diaméterna 1,00-2.00 mm. Nanging, dina prosés produksi, proporsi kaleuleuwihan bahan fineness tinggi condong ngabalukarkeun masalah sapertos partikel anu ageung teuing sareng partikel henteu teratur kusabab viskositas anu saé teuing.

Standar kadewasaan Fermentasi kandang Hayam

Kotor hayam kedah diurutan pinuh sateuacan dilarapkeun. Parasit dina kandang hayam sareng endogna, ogé sababaraha baktéri tepa, bakal diaktipkeun ku prosés pembusukan (fermentasi). Saatos bosokeun pinuh, kandang hayam bakal janten pupuk dasar anu kualitas luhur.

1. The kematangan

Dina waktos anu sami sareng tilu kaayaan ieu, anjeun kasarna tiasa nangtoskeun kandang hayam parantos dasarna difermentasi.

1. Dasar teu bau bau; 2. Hypa bodas; 3. Kotor hayam dina kaayaan bengong.

Waktos fermentasi umumna kirang langkung 3 bulan dina kaayaan alam, anu bakal gancang pisan upami agén fermentasi ditambihan. Gumantung kana suhu lingkunganana, 20-30 dinten umumna diperyogikeun, sareng 7-10 dinten tiasa réngsé dina kaayaan produksi pabrik.

2. Kalembaban

Kandungan cai kedah diluyukeun sateuacan kandang hayam diperam. Dina prosés fermentasi pupuk organik, kasaluyuan kadar cai penting pisan. Kusabab agén bosok pinuh baktéri hirup, upami garing teuing atanapi baseuh teuing bakal mangaruhan fermentasi mikroorganisme, umumna kedah dijaga dina 60 ~ 65%.


Pos waktos: Jun-18-2021